Rijstepap met blauwe bessen en geschaafde amandelen
top of page

Rijstepap met blauwe bessen en geschaafde amandelen



Rijstepap met blauwe bessen en geschaafde amandelen
Nederlanders houden van melkproducten; van ontbijt met pap en kaas tot de toetjes na het eten. Naast yoghurt, vanille- en chocoladevla heb je ook klassiekers als gortepap en rijstepap of op zijn Oudhollands: rijstebrij. Rijstepap kun je natuurlijk kant en klaar kopen; maar net als veel andere producten is zelf maken veel lekkerder. Daarbij weet je precies wat er je ontbijtje zit en je kunt hem nog wat energieker maken door er ingrediënten aan toe te voegen zoals bij deze rijstepap met blauwe bessen en geschaafde amandelen.

Rijstepap kun je basic eten rijst met melk. Maar je kunt het ook een kleurrijke aankleding geven met vers fruit of fruit uit de diepvries. Zonder suiker kun je het hiermee toch iets zoeter maken. Ook heel geschikt om mee te koken zijn rozijnen, kaneel, 1 eetlepel gedroogde kokosrasp, merg uit een vanillepeul (helaas momenteel erg duur) of op zijn Zuid Amerikaans; met gecondenseerde melk (heel erg lekker!)


Fruit uit de diepvries; ideaal om op voorraad te hebben.

Rijstepap met blauwe bessen en geschaafde amandelen als ontbijt

Rijstepap met blauwe bessen en geschaafde amandelen

Benodigdheden voor 2 personen:

  1. 100 gram dessertrijst (ik gebruikte de dessertrijst van Lassie) andere rijst kan ook, maar dessertrijst heeft de voorkeur

  2. 550 ml melk of plantaardige melk naar keuze (is 50 ml meer dan de verpakking aangeeft)

  3. 1 zakje vanillesuiker (1/2 vanillestokje nog lekkerder)

  4. 2 eetlepels geschaafde amandelen geroosterd in de koekenpan of oven

  5. Een handje blauwe bessen naar smaak per persoon. Vers is lekkerder, maar uit de diepvries werkt ontdooit ook prima

  6. Eventueel suiker naar smaak

  7. Eventueel een minisnufje zout, héél weinig

Zo kun je rijstepap of rijstebrij met blauwe bessen en geschaafde amandelen maken

  1. Verwarm de melk met de dessertrijst. Voeg eventueel de kaneel, rozijnen, kokos mee. Laat de pap op een zacht pitje zo'n 10-12 minuten koken. Voeg vervolgens eventueel (vanille) suiker en/of heel weinig zout naar smaak toe.

  2. Hou je van niet te stevige rijst? Laat de pap dan nog een paar minuten langer doorkoken.

  3. Vul de schaaltjes en laat de rijstepap een paar minuten afkoelen om de blauwe bessen iets te beschermen tegen slinken. Roer de blauwe bessen door de pap en strooi de geroosterde geschaafde amandelen oven de bovenkant. Geniet!


Rijstepap bewaren

Eet de pap binnen een dag op en bewaar het tot je het eet in de koelkast.



Gerelateerde posts

bottom of page