Romige Griekse yoghurt creme
- 6 okt
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 15 okt

Hou je van desserts, maar mag het wel eenvoudig te maken zijn? Dan heb ik hier het perfecte recept voor je en misschien heb je de ingrediënten zelfs al in huis: romige Griekse yoghurt creme! Dit opgeklopte dessert is zacht en romig van smaak. Door slagroom luchtig op te kloppen en te mengen met dikke Griekse yoghurt ontstaat een heerlijke crème die, na even koelen in de koelkast, nog wat steviger wordt. Spuit de crème met een spuitmondje in een glaasje en je hebt in een handomdraai een prachtig dessert. Niks saaie Griekse yoghurt; dit is een elegant toetje dat zo op tafel kan bij een etentje of tijdens de feestdagen. En het mooiste is: het is supersnel klaar. Je kunt het zelfs een dag van tevoren maken. Dek het dan af met wat plasticfolie, zodat er geen geurtjes in trekken. Handig als je gasten krijgt of wat rust in de keuken wilt bewaren rondom de feestdagen.
De upgrade van toetje naar feestelijk dessert
Heb je een spuitzak (of snoepzak) met een spuitmond in huis? Spuit het dessert dan in een glaasje voor een extra mooi effect. Ineens lijkt een wat saai toetje op een feestelijk dessert.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Zorg voor een mooie dikke Griekse yoghurt, anders wordt de crème niet stevig. Zit er vocht bovenin de pot met Griekse yoghurt? Laat dit weglopen voor een extra stevig effect.

Romige Griekse yoghurt creme
Benodigdheden voor 4 glaasjes:
250 gram dikke Griekse yoghurt
75 ml koude slagroom
Fijne suiker of honing naar smaak
2 zakjes slagroomversteviger
Snufje zout
Extra lekker: merg van een halve vanillepeul
Optie: sprinkles, hagelslag of stukjes noot
4 niet te grote glaasjes van ongeveer 100 ml
Spuitzak of snoepzakje met een mooi spuitmondje

Romige Griekse yoghurt creme
Klop de slagroom stevig met een beetje van de suiker, slagroomversteviger en de vanillemerg.
Voeg een snufje zout en de Griekse yoghurt toe.
Voeg eventueel suiker of honing naar eigen smaak toe.
Vul de spuitzak met de romige crème en laat de zak minimaal een uur rusten en stevig worden in de koelkast.
Vul de glaasjes met de romige Griekse yoghurt crème en versier vlak voor het opdienen het dessert eventueel met sprinkles.
TIP: Je kunt de mix ook prima een dag eerder maken en bewaren in een spuitzak tot gebruik

Hoe bewaar je deze romige Griekse yoghurt crème
De romige Griekse yoghurt crème kun je 4-5 dagen bewaren. Zorg ervoor dat de vulling in een afgesloten bakje of zakje zit zodat andere luchtjes uit de koelkast niet in de crème kunnen trekken. Gevulde glazen kun je het beste afdekken met plasticfolie.




Bedankt, ga ik zeker maken lijkt mij Heerlijk, recept opgeslagen TOP