
Ben je op zoek naar een heerlijk nostalgisch toetje dat perfect is voor de feestdagen, een speciale gelegenheid of zomaar omdat het kan? Dan is dit advocaat pudding recept echt iets voor jou! Romig, fluweelzacht en boordevol smaak. En het beste? Je maakt hem heel makkelijk zelf, mét huisgemaakte advocaat! Want geloof me, zelf advocaat maken is echt veel lekkerder dan de varianten uit de winkel en bovendien is het in enkele minuten klaar! In dit recept laat ik je zien hoe je zelfgemaakte advocaat omtovert tot een feestelijke pudding. Dus pak je garde en laten we aan de slag gaan!
Van drankje met een lepeltje tot luxe gerecht
Advocaat is een klassiek Nederlandse likeur op basis van eieren, suiker en brandewijn. Het is ooit bedacht als winterse traktatie, maar vandaag de dag het hele jaar door geliefd. Ook op dit blog is advocaat enorm populair. Wist je dat advocaat vroeger vooral door ouderen werd gedronken met een lepeltje? Maar in deze pudding is hij voor alle leeftijden, (oké, 18+ dan.....).
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Om je vingers af te likken zo lekker; tussendoor proeven mag!

Advocaat pudding recept
Benodigdheden voor 400 ml pudding
3 gelatineblaadjes
30 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
125 ml advocaat bij voorkeur volgens dit recept (plus iets voor bovenop)
250 ml slagroom
100 gram kwark
Ook nodig
Een grote puddingvorm of kleine puddingvormpjes
Spuitzak en spuitmondje, zelf gebruikte ik Wilton 1M

Hoe maak je advocaat pudding
Maak bij voorkeur de advocaat zelf met het recept dat je in deze link vindt. Laat het goed stevig worden.
Test de inhoud van je vorm; in totaal is dit recept voor 400 ml; pas het recept eventueel aan.
Week de gelatine minimaal 15 minuten in koud water.
Verwarm in een pannetje 2 eetlepels water met 20 gram suiker. Als het water bijna kookt mogen de uitgeknepen blaadjes gelatine erbij. Zet de warmtebron uit en roer het goed door tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stevig met 10 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Hou 150 gram slagroom apart om de pudding mee te versieren.
Meng de kwark en de advocaat kort bij de slagroom en voeg hier de iets afgekoelde opgeloste gelatine doorheen. Proef of de pudding nog wat suiker nodig heeft.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water en vul ze met de vloeibare pudding.
Laat de pudding in 3 uur goed stevig worden in de koelkast.
Los de pudding uit de vorm.
Spuit kleine toefjes bovenop de pudding en geef ieder toefje een klein puntje advocaat.
Krijg je de pudding niet goed uit de vorm?
Laat de vorm enkele seconden in heet water staan en probeer opnieuw de pudding uit de vorm te halen.

Van de Kerst naar de Pasen
Met Kerstmis had ik flesje advocaat gemaakt. Het flesje werd bewaard in een goed uitgekookt flesje in de koelkast en smaakte weer prima. Maar het werd wel een beetje tijd om de romige likeur te nuttigen. Samen met de slagroom en kwark die ik huis had, maakte ik supersnel dit heerlijke toetje. De toefjes bovenop dit advocaat pudding dessert geven de suggestie van bloementjes; perfect voor met Pasen.

Advocaatpudding; een zacht en romig dessert!
Comments