top of page

Advocaat pudding recept

Advocaat pudding recept
Ben je op zoek naar een heerlijk nostalgisch toetje dat perfect is voor de feestdagen, een speciale gelegenheid of zomaar omdat het kan? Dan is dit advocaat pudding recept echt iets voor jou! Romig, fluweelzacht en boordevol smaak. En het beste? Je maakt hem heel makkelijk zelf, mét huisgemaakte advocaat! Want geloof me, zelf advocaat maken is echt veel lekkerder dan de varianten uit de winkel en bovendien is het in enkele minuten klaar! In dit recept laat ik je zien hoe je zelfgemaakte advocaat omtovert tot een feestelijke pudding. Dus pak je garde en laten we aan de slag gaan!

Van drankje met een lepeltje tot luxe gerecht

Advocaat is een klassiek Nederlandse likeur op basis van eieren, suiker en brandewijn. Het is ooit bedacht als winterse traktatie, maar vandaag de dag het hele jaar door geliefd. Ook op dit blog is advocaat enorm populair. Wist je dat advocaat vroeger vooral door ouderen werd gedronken met een lepeltje? Maar in deze pudding is hij voor alle leeftijden, (oké, 18+ dan.....).


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Om je vingers af te likken zo lekker; tussendoor proeven mag!

Advocaat pudding recept een gemakkelijk romig recept

Advocaat pudding recept

Benodigdheden voor 400 ml pudding

  1. 3 gelatineblaadjes

  2. 30 gram suiker

  3. 2 zakjes vanillesuiker

  4. 125 ml advocaat bij voorkeur volgens dit recept (plus iets voor bovenop)

  5. 250 ml slagroom

  6. 100 gram kwark


Ook nodig

  1. Een grote puddingvorm of kleine puddingvormpjes

  2. Spuitzak en spuitmondje, zelf gebruikte ik Wilton 1M


Vul de puddingvormpjes met advocaatvulling

Hoe maak je advocaat pudding

  1. Maak bij voorkeur de advocaat zelf met het recept dat je in deze link vindt. Laat het goed stevig worden.

  2. Test de inhoud van je vorm; in totaal is dit recept voor 400 ml; pas het recept eventueel aan.

  3. Week de gelatine minimaal 15 minuten in koud water.

  4. Verwarm in een pannetje 2 eetlepels water met 20 gram suiker. Als het water bijna kookt mogen de uitgeknepen blaadjes gelatine erbij. Zet de warmtebron uit en roer het goed door tot de gelatine is opgelost.

  5. Klop de slagroom stevig met 10 gram suiker en 2 zakjes vanillesuiker. Hou 150 gram slagroom apart om de pudding mee te versieren.

  6. Meng de kwark en de advocaat kort bij de slagroom en voeg hier de iets afgekoelde opgeloste gelatine doorheen. Proef of de pudding nog wat suiker nodig heeft.

  7. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en vul ze met de vloeibare pudding.

  8. Laat de pudding in 3 uur goed stevig worden in de koelkast.

  9. Los de pudding uit de vorm.

  10. Spuit kleine toefjes bovenop de pudding en geef ieder toefje een klein puntje advocaat.


Krijg je de pudding niet goed uit de vorm?

Laat de vorm enkele seconden in heet water staan en probeer opnieuw de pudding uit de vorm te halen.


Advocaat pudding recept

Van de Kerst naar de Pasen

Met Kerstmis had ik flesje advocaat gemaakt. Het flesje werd bewaard in een goed uitgekookt flesje in de koelkast en smaakte weer prima. Maar het werd wel een beetje tijd om de romige likeur te nuttigen. Samen met de slagroom en kwark die ik huis had, maakte ik supersnel dit heerlijke toetje. De toefjes bovenop dit advocaat pudding dessert geven de suggestie van bloementjes; perfect voor met Pasen.


Romig advocaat dessert een gemakkelijk recept

Advocaatpudding; een zacht en romig dessert!

 

Comments


Logo Carola Bakt Zoethoudertjes

ZOET vs HARTIG

RECEPT vs EIGEN WEG GAAN

GEZOND vs ZONDIG 

SNEL KLAAR vs TIKKIE INGEWIKKELD

... maar altijd lekker creatief bezig in de keuken én meestal gaat de oven aan.

Ontvang al dat lekkers zo in je mailbox!

Bedankt voor je aanmelding

Carola van CarolaBaktZoethoudertjes
CarolaBaktZoethoudertjes
CAROLA BAKT ZOETHOUDERTJES

©2025 Carola Bakt Zoethoudertjes 

Carola Bakt Zoethoudertjes is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64248224.

bottom of page