top of page

Snelle aardbeien yoghurttaart


Snelle aardbeien yoghurttaart
Nu het weer steeds beter wordt, met af en toe een dipje krijg ik weer zin in een zomerse taart. Een kwarktaart, een yoghurttaart of een cheesecake! Lekker fris als gebakje, maar ook heel lekker als toetje na een smakelijk diner.  En als het kan a.u.b. ook nog makkelijk? Tuurlijk! Deze snelle aardbeien yoghurttaart staat voor je het weet in de koelkast op te stijven. Even versieren vlak voor het opdienen en klaar is Kees, of Greet, Marjolein of hoe jij ook heet!

Aardbeien, is dat niet de favoriete vrucht van de meeste van ons? Zeker de aardbeien van Hollandse bodem die veel zon hebben gehad; mooi rood èn zoet zijn. Echt lekker zijn ze in de zomer, als ze veel zon hebben gehad. Kom we gaan vandaag een snelle aardbeien yoghurttaart maken.


We gaan op de versiertoer

Met dit recept maak je het jezelf iets makkelijker door te kiezen voor een mooie volle aardbeienyoghurt in combinatie met vers fruit bovenop. Een beetje versiering doet zoveel goed, want de basis van en yoghurttaart is best wel een beetje kaal.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


strakke rand met acetaatfolie

Snelle aardbeien yoghurttaart

Benodigdheden voor een taart van 20 cm:

 1. 500 ml mooie liefst volle aardbeienyoghurt (opgelet een dunnere yoghurt zal minder stevig opstijven)

 2. 200 ml slagroom met liefst 35% vetgehalte

 3. 100 ml melk (evt. kun je een kleine deel van de melk vervangen door bv. crème de cassis of andere likeur)

 4. 6 blaadjes gelatine

 5. 3 zakjes vanillesuiker

 6. Suiker naar smaak (proeven!)

Voor de bodem:

 1. 1 pak oreo’s van 154 gram

 2. 70 gram boter

Voor de topping: 

 1. Creme Chantilly (50 gram Chantilly-mix en 33 gram water en 33 gram melk) of slagroom

 2. 100 gram aardbeien

 3. Sprinkles

Ook nodig:

 1. Springvorm van 20 cm

 2. Niet persé nodig, maar wel handig voor een strakke rand: acetaatfolie

Snelle aardbeien yoghurttaart

Snelle aardbeien yoghurttaart

Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water, zorg dat ook tussen de blaadjes water zit.


Bedek de springvormbodem met bakpapier. Smeer heel weinig boter of olie langs de randen en plak hier bakpapier of liever nog acetaatfolie (bv. deze van het Baktotaal Bouwhuis) tegen aan, voor strakke randen. Zo weet je zeker dat de taart straks loslaat.


Maal of stamp de koekjes fijn, smelt de boter en roer de twee door elkaar. Bedek de bodem van de bakvorm met het koekjesmengsel, druk het plat met de achterkant van een lepel en laat het stevig worden in de koelkast.

Snelle aardbeien yoghurttaart

Verwarm de melk, knijp de gelatineblaadjes uit en roer dit door de warme melk. Laat de melk afkoelen, niet te koud want anders wordt de gelatine stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, mix de yoghurt erdoor en tot slot de iets afgekoelde melk met gelatine. Proef; wil je nog suiker toevoegen? Hoeveel? Voeg het eventueel in delen toe.


Ik voegde zelf ongeveer 5 eetlepels bij het mengsel, maar dit is persoonlijk!

Laat de yoghurttaart ongeveer 3 uur stijven in de koelkast.


Sinds kort heb ik een pak Chantillymix in huis. Bij dit poeder voeg je wat water en melk bij; paar minuten kloppen en klaar! Ik vind het zelf erg lekker. Het smaakt een beetje naar marshmallows en luchtig en toch stevig en het is niet zo overdreven zoet. Heel handig in je keukenkastje te hebben om “even iets snel te versieren”.  Ik gebruik het tegenwoordig best vaak. Niet in huis? Slagroom is natuurlijk ook erg lekker!


Snelle aardbeien yoghurttaart

Tip: leg de aardbeien pas vlak voor het opdienen op de taart; zeker als je ze in stukjes snijdt. Het vocht van de vruchten maakt de taart iets minder mooi glad. Dat merkte ik al bij het fotograferen. Je kunt de aardbeien het best vlak voor het opdienen toevoegen.


Heb je nog sprinkles?

Maak je feesttaartje compleet met wat glans en kleur!

Bewaar je yoghurttaart in de koelkast. Goed afgedekt blijft het een paar dagen goed.Gerelateerde posts

コメント


bottom of page