top of page

Ruffle cake met slagroom


Ruffle cake met slagroom

Koen wilde slagroomtaart voor zijn verjaardag.  Hoewel zijn verjaardag een half jaar geleden was, had hij zijn kinderfeestje nog niet gevierd en nu moest het er maar eens van komen. Lekker hoor zo in juni, het is prachtig weer, 25 graden. Eindelijk een feestje in de tuin, de hele familie is namelijk in december en januari jarig. Voor deze rakker maakten we deze Ruffle cake met slagroom.

In het blog van de zussen Kuhne las ik over de ruffle cake, een chique cake gespoten met meringue botercrème.  Meer info over de ruffle cake  in het blog van Kuhne cakes vind je hier.

Deze roze versie met de meringue botercrème staat met stip in de top 10 van mijn “to do” list. Misschien wel in de vorm van minitaartjes.

smaakmaker toevoegen

Op verzoek van de jarige wordt het een vierkante taart. Het chocolade biscuit is gebakken in een 15 x 15 cm. bakvorm waar je uiteindelijk ongeveer 8-10 flinke stukken uit kunt snijden. Dat lijkt veel, maar de taart is hoog en erg machtig. De taart is gevuld met slagroom met champagnesmaak, niet de smaak van alcohol maar de champagnesmaak die je misschien kent van gazeuse limonade.  En met zelf gemaakte aardbeienjam.

zelfgemaakte jam op biscuit

Om de ruffles te spuiten gebruikte ik wilton tip 125.  Een medium petalmondje om rozenblaadjes mee te spuiten.


spuitmondje nodig voor ruffle

Het spuiten op zich gaat echt vrij snel. Eigenlijk te snel ik had nog wel meer willen oefenen. Voor je het weet staat de taart als weer in de koeling. Dat was wat temperatuur betreft wel nodig want het was 25 graden, niet optimaal voor de slagroom.

Het feest kan beginnen want er is taart

Het feestje kon beginnen. Koen heeft zijn eigen champagne/sjampanje gemaakt.  Gewone limonade in een fles. Leuk voor hem dat mamma nog een hobby heeft,  zelf wijn maken, dus de atributen om er ook een kurk op te bevestigen zijn in huis. Koen heeft alles zelf gedaan, ook de plastic krimp-capsule (het beschermende plastic dat om de kurk zit en je fles er zo mooi doet uit zien)  heeft hij op de fles gestoomd. Daarna heeft hij lekker zitten rommelen om een mooi etiket te maken.


Eigenlijk moest de slagroomtaart kleur groen worden, maar een van de gasten is allergisch voor kleurstoffen dus werd het een witte taart.

Ruffle cake met slagroom

Je moet wel echt van slagroom houden als je deze taart eet. Maar dat deed ook iedereen!Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page