top of page

Scone harten maken


Scone harten maken
Met Valentijnsdag willen we onze geliefde wat extra verwennen en laten weten hoeveel we van ze houden. En die liefde kan niet vroeg genoeg beginnen, dus hup ga je bij het ontbijt al aan de slag en deze schattige scone harten maken. Wat zijn ze lekker en niet alleen met Valentijnsdag....

Hoewel mijn kinderen gewone scones, stones noemen (lekker aardig inderdaad) zijn ze in de basis al heel erg lekker, zeker als je een goed recept neemt. Door het ei in de scone en ietsje meer bakpoeder, rijst de scone lekker hoog en luchtig.


De wat ruige bovenkant is heel kenmerkend voor een scone. Door de bovenkant in te smeren met wat melk, krijg het ruige landschap tijdens het bakken een mooi goudbruin kleurtje.

Eerder maken en invriezen


Scones zijn lekker makkelijk om te maken. Je kunt de scones namelijk heel goed invriezen; bijna gaar gebakken of zelfs ongebakken. Ontdooi ze de avond van tevoren en bak de scones de volgende ochtend vers af.

Rode harten uitsteker

Scone harten maken

Benodigdheden (voor heeeeeeel veel kleine hartjes, gebruik eventueel een half recept of bak ook een portie gewone scones)

 1. 500 gram zelfrijzend bakmeel

 2. 150 gram koude boter

 3. 30 gram suiker

 4. 1 zakje vanillesuiker (geen vanillesuiker? Voeg dan 15 gram gewone suiker toe)

 5. 2 eieren (m)

 6. 50-60 ml melk plus extra melk voor bovenop de scone

 7. 5 gram bakpoeder

 8. halve theelepel zout

Ook nodig:

 1. harten uitsteker

 2. rode jam

 3. slagroom met weinig of geen suiker

Met kwastje de melk op de bovenkant van de scone aanbrengen

Scone harten maken

 1. Snij de boter in blokjes, meng het samen met de overige ingrediënten tot een goed deeg. Begin met 50 ml melk en voeg zonodig wat toe. Het deeg is eerst wat kruimelig maar door de boter door de overige ingrediënten te knijpen met je vingers, vormt er een samenhangend deeg.

 2. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

 3. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 4. Rol het deeg uit, het moet zo’n 2 cm dik zijn. Steek hartjes uit. Ik maakte 2 soorten hartjes: een groot hart en dan haalde ik het midden eruit met een kleinere uitsteker.

 5. Ik bakte beide soorten scones. Scones zijn alleen een beetje eigenwijs dus de harten waarvan het midden eruit gehaald waren,  bakten niet zo mooi recht al ik zou willen. Vandaar dat ik ze een beetje naar de achtergrond heb geschoven op de foto. Doe je eigen ding, wat vind jij leuk? Kleine hartjes, grote harten, haal je de binnenkant eruit, of niet?

 6. Je kunt de bovenkant zelfs nog versieren met kleine snoephartjes die meegebakken kunnen worden. Je vindt ze tussen de taartspulletjes in de supermarkt.

 7. Smeer de bovenkant in met melk en bak de harten scones in ongeveer 12-15 minuten goudbruin.

 8. Hou na 12 minuten de oven goed in de gaten om te zorgen dat ze niet te donker bakken.

Scone harten maken

Serveer je hartjes met wat rode jam en opgeklopte slagroom. Omdat er jam op je scone zit heb je eigenlijk geen suiker nodig in de slagroom. Ben je een zoetekauw, voeg dan toch een beetje toe.

Toch liever wat anders bakken? Kom snuffelen bij de Valentijnrecepten.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page