top of page

Slagroomtaart met aardbeien


slagroomtaart met aardbeien
Yeh, komt de zomer er nu eindelijk aan? Tijd voor de zomerkoninkjes Niet van de zure uit het verre buitenland. De lekkerste aardbeien komen nu uit eigen land of uit België, want daar zijn deze aardbeien van Hoogstraten die wij gebruikten, immens populair. Bijvoorbeeld bij deze slagroomtaart met aardbeien.

De inspiratie voor dit taartje komt overigens ook uit België: het Belgische kookprogramma Dagelijkse kost, van Jeroen Meus. En laten wij nu toevallig onlangs in België zijn geweest. Hier haalden we ook de zomerkoninkjes.

Tevens kochten we de extra vette slagroom van 40% welke Jeroen in zijn programma gebruikt.


Neeeeee, een hoog vetgehalte klinkt als iets negatiefs, maar bij slagroom is het vetgehalte belangrijk om een stevige slagroom te krijgen.

Eet liever een kleiner stukje taart, maar  gebruik wel goede ingrediënten. Het is niet leuk om een taartje te maken waarvan de slagroom niet stevig is en van je taart afdruipt.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Hoe krijg je eigenlijk stevige slagroom?


slagroomtaart met aardbeien

Slagroomtaart met aardbeien

Deels geïnspireerd op het recept van het populaire kookprogramma op de Belgische televisie, Dagelijkse kost met Jeroen Meus

Benodigdheden:

 1. Hoe bak je een biscuit en de benodigdheden voor een taart van 15 cm vind je hier. Pas eventueel de benodigdheden aan als je een grotere taart wilt bakken.

 2. 500-600 gram slagroom (35-40% vetgehalte, ik koop vaak 35% bij aldi of lidl)

 3. 400 gram mooie aardbeien

 4. 125-150 gram aardbeienjam

 5. Eventueel vanillesuiker

 6. Eventueel een klein beetje meringue als garnering

 7. Eventueel wat geschaafde amandelen als garnering


biscuit besmeren met slagroom

Recept slagroomtaart met aardbeien

 1. Snij je taart in drie stukken. Prik een cocktailprikker in ieder deel boven elkaar. Zo weet je straks waar welk deel weer terug geplaatst moet worden.

 2. Koen besmeerde de eerste laag alleen met jam. De tweede met jam, aardbeien en slagroom.

 3. Smeer de taart nu in met een lekker dikke laag slagroom.

 4. Snij de aardbeien in plakjes. De grote mooie, middelste plakken zijn voor om de taart.  De kleine stukjes zijn geschikt voor tussen de taart.

 5. Het handigst is het als je de taart kunt draaien, dan kun je de spatel zo tegen de zijkant houden terwijl je de taart draait. Maar zonder lukt met wat oefenen ook.

 6. Zo, klaar voor versieren. Het was best warm in de keuken die dag. De slagroom zelf vind het prettig als je een beetje opschiet. Handig is dus dat je alles klaar hebt staan.

 7. De grote dunne plakken aardbei mogen rondom de taart onderop.

 8. Bovenop kun je de aardbeien in twee snijden. Het kostte me moeite mijn zoon te overtuigen dat de kroontjes de taart kleur geven en dat je ze best kunt laten zitten. Je kunt ze overigens ook gewoon opeten.


De binnenkant van de topping kreeg kleine slagroomtoefjes. Heb je nog een verlaten meringue over? Verkruimel deze grof en spreidt dit over de bovenkant. Behalve mooi geeft het ook een ander bijtgevoel tijdens eten. Lekker!

Koen wilde heel graag geschaafde amandelen op de taart. Deze werden geroosterd en bovenop gestrooid.


punt slagroomtaart met aardbeien

Oooh, een favoriete combi: lekker slagroomtaart met aardbeien!

Genieten dus!


Gerelateerde posts

留言


bottom of page