Plof. En daar lag hij dan in de bus. De nieuwe ‘Smult’, het magazine van het Smulweb. Onlangs heeft de webpagina van Smulweb, eigenlijk de moeder van het magazine ‘Smult’, een flinke gedaante verandering ondergaan. Van een beetje een oudbollige pagina, naar een visueel moderne pagina vol prachtige foto’s. Modern vormgegeven. De foto’s nodigen je uit om te kijken wat het recept achter de foto is. ‘Smult’. een tijdschrift om van te smullen?
Het Magazine ‘Smult’ heb ik ooit kort bekeken tussen de tijdschriften in de winkel. Maar als enthousiast thuisbakker vind je vaak al zoveel informatie op het web, in je boeken dat de magazine’s een beetje vergeten worden. Ze zijn natuurlijk dun en verdwijnen al snel op een grote stapel. Daarbij komt dat menig supermarkt met een eigen maandelijks food-tijdschrijft heeft, of eigenlijk kun je het beter een reclameblad met recepten noemen.
Staan er niet vooral kookrecepten in? vroeg ik nog. Bang om een magazine te ontvangen met kookrecepten. ‘Smult’ verzekerde mij dat er in dit tijdschrift een hoop bakrecepten stonden. Het tijdschrift heeft zelfs een bakcollectie. Want koken is best leuk, maar bakken is echt een stuk leuker.
Ik werd wel een beetjes nieuwsgierig. Een magazine van smulweb? Dat is toch een beetje een oudbollige site. Toch?
Jazeker, het WAS oudbollig. De nieuwe website had ik dus nog niet goed bekeken, net als dat ik het Magazine ‘Smult’ nog niet goed bekeken had. Smult is zeker niet oudbollig.
Geluksmomenten
Het tijdschrift maakt gebruik van prettig papier. Het is mat en best stevig. Het ontwerp doet een beetje denken aan retro meets modern.
Een vrolijk magazine, met veel mogelijkheden om geïnspireerd te worden. Er staan veel recepten in. Ik gok een beetje 50 % food en 50% zoet. Maar het magazine heeft veel meer dan alleen maar recepten. Eigenlijk is dit slechts een deel.
Zo vertellen in ‘geluksmomenten’ drie personen over geluksmomenten: Nahalie over haar hobby van taarten versieren met marsepein en fondant. Of Larissa, ze is idolaat van kruiden. Geuren die herinneringen boven brengen. Maar ook Marieke, ze is erg enthousiast over haar eigen vensterbanktuintje. Het kleine zoeken dat groots voelt.
‘SimsalaPim’ kok geeft je in 2 pagina’s een kookcollege.
In out ‘of the Box’ denken en koken gaan twee hobbykoks de uitdaging aan om ieder met een doos ingrediënten iets aparts te bereiden.
Smult heeft ook wat interessante interviews
Hobbykok Ellemieke Vermolen heeft een kookboek geschreven met een greep uit haar favoriete gerechten. All time favorite bakker Paul Hollywood bakt ook zijn broodjes weer bruin en daar wordt ik altijd blij van. Zeker omdat Paul ook wat recepten laat zien uit boek “Bakken” met Paul Hollywood.
Kleurig lezen maar ook kleurig eten met eetbare bloemen. Het is een beetje wennen, maar het is echt een trend aan het worden. Behalve kleurig, ook smakelijk en bovendien gezond.
En natuurlijk ook wat smulweb is, een reeks pagina’s met recepten om mee te koken en bakken. Voor ieder wat wils.
Het gaat natuurlijk om de recepten. Inspireren ze, zijn ze lekker, voor iedereen te maken? Trekt het je aan om ze te maken? De layout van een blad is minstens zo belangrijk. Verleidt het je tot lezen? Blader je het blad door of haal je het door je handen als het schudden van een spel kaarten om het vervolgens nooit meer in te kijken? Behalve retro moderne ontwerpen, staat ‘Smult’ vol met leuke quotes, weetjes en kleine teksten. En… daar hou ik van.
Deze bijvoorbeeld vond ik erg leuk. Ik dacht er zelfs aan deze foto bovenaan mijn blog te plaatsen. Zo lekker lente-achtig.
Copy, paste
Ik zou de complimenten zo op mijn site willen zetten. Hier doe je het toch voor?
En dus ga ik verder met bloggen, laat me inspireren. Soms dichtbij, soms wat verder weg. Soms op het web, soms uit een boek en soms zoek ik tussen die stapel dunne tijdschriften. Want daar staat meer dan je vaak denkt.
Comments