top of page

Sneeuwbloem bij eerste sneeuwbui


Sneeuwbloem bij eerste sneeuwbui

Terwijl thuis de eerste sneeuwvlokken van dit jaar vallen, correctie; van het seizoen, ga ik een klein taartje bakken. We verwachten eters, mannelijke eters. Anders dan ander, met Sneeuwbloem bij eerste sneeuwbui buiten van dit jaar.


Mannen houden vaak van vierkant en strak. Het is een hoog 10 x 10 cm. taartje. Zal ik het taartje gun metal grey dusten, een kleur die ik onlangs heb aangeschaft? Deze prachtige dust doet wat betreft naam behoorlijk mannelijk aan.

Nee, het gaat sneeuwen, ik hou het toch maar ijswit.  Een strakke witte taart, dat was mijn bedoeling.

wintertaart, witte taart sneeuwbloem

Nou die bedoeling liep anders. 10 x 10 cm. is behoorlijk klein en als het taartje dan zo hoog is, is het moeilijk om strak te bekleden op de gebruikelijke wijze. Vandaar dat het taartje toch maar een wat meer vrouwelijker gehalte heeft gekregen.

uitstekers in vorm van sneeuwvlok

Natuurlijk bestaat er zoiets niet: een sneeuwbloem, maar dat neemt niet weg dat deze bloem van “sneeuwvlokken” gemaakt is.  Dit is een uitstekerset waar je koekjes van kunt maken, maar natuurlijk kun je er ook andere dingen mee doen.

De bloem een bolle vorm geven

De uitgestoken vlokken werden gedust met parelpoeder. Hier en daar zelf met een extra glitter.


Zo kun je netjes stipjes spuiten

Ik wilde op de zijkant stippen spuiten met royal icing of eventueel parels op de plekken plakken. Je kunt dit ook zo uit de hand doen maar dat is best een precies werkje.


Om zeker te weten dat de stipjes netjes over de vlakken werden verdeeld maakte ik een printje van een stippenplaatje. Google: dots en je hebt een grote keuze aan stippen.

Ik knipte het papiertje op maat en prikte in het midden van de stippen een gaatje.

Stippen spuiten

Nu weet je precies waar je straks de stippen moet spuiten en ook eventuele parels blijven zo goed zitten.

wintertaart, witte taart sneeuwbloem

De parels werden gespoten. De icing was stevig en werd snel hard. Om van de puntjes stippen te maken moet je de puntjes plat maken met een natte kwast, eventueel je vingen door voorzichtig de puntjes weg te drukken. Wacht hier niet te lang mee, anders is de icing al hard geworden en lukt het niet meer.


Sneeuwbloem bij eerste sneeuwbui

Buiten sneeuwde het. binnen was het behaaglijk warm en stond de taart te wachten op wat komen ging.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page