top of page

Snelle Twix cake


Snelle twix cake
Af en toe krijg ik een linkje toegestuurd van een van mijn kinderen, lezers of van een collega. Van dit recept heb ik vaker een linkje toe gestuurd gekregen en ik herkende de magie van het recept: Met een paar ingrediënten maak je deze bijzondere cake! De snelle Twix cake is zondig ja, maar je moet hem gewoon niet te vaak maken en ik raad je aan hem een beetje uit het zicht te zetten of zelfs te verstoppen.

Helaas heb ik zelf niet 1 plakje gegeten want OEPS, hij was op. Gelukkig  heb ik wel een stukje kunnen proeven tijdens het maken van de foto’s en daarom snap ik ook precies waarom deze cake was verdwenen voordat ik er erg in had. Wat is hij lekker!


Snelle Twix cake? Eigenlijk is het knutselen met lekkere ingrediënten!


Voor deze snelle Twix cake heb je geen oven nodig. Een fijn recept dus als je geen oven hebt of als je wat lekkers met je kinderen wilt maken. Een no-bake recept is dan ideaal.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Cake met laag karamel bekleden

Snelle Twix cake

Benodigdheden:

 1. Eén kant en klare cake

 2. 1 zakje fudge (200 gram)

 3. 1 blikje gecondenseerde melk

 4. 250-300 gram melkchocolade

 5. Cake-rekje

Snelle twix cake

Recept snelle Twix cake

 1. Je kunt natuurlijk je cake zelf bakken, maar dan bak je meestal een cake met een flink gerezen dak bovenop de cake. Een kant en klare cake uit de supermarkt is plat en lekker makkelijk. Ik koos voor een kleiner en hogere cake.  Sommige cakes zijn lager en langer en breken sneller. Daarbij….. ik vond dit exemplaar groot genoeg.

 2. Doe water in 2 pannen. Eén voor de karamel en één voor de chocolade.  In een ander pannetje mag de fudge in stukjes met 3 flinke eetlepels gecondenseerde melk. In een vierde pan ging de chocolade in stukjes.

 3. Zet beide pannen op een laag vuurtje en laat ze au bain marie smelten. Met 4 pannen gaat sneller, maar je kunt natuurlijk ook eerst de karamel smelten en daarna pas de chocolade.

 4. Hou vooral de pan met fudge in de gaten. Samen met de gecondenseerde melk kan deze snel aanbranden. Roeren, roeren en roeren is dus belangrijk.

 5. Zet een vel bakpapier klaar met een rekje. Mocht je geen rekje hebben, maak de cake dan op een bord of plank. Het makkelijke van een rekje is dat de karamel en chocolade die te veel is zo naar beneden druipt en je het makkelijk kunt hergebruiken. Van de karamel maakte ik later een klein portie fudge. De chocolade goot ik 3 maal over de cake tot het bijna op was.

 6. Als na goed roeren de karamel is gesmolten bedek je hiermee de cake. Laat de karamel langs de zijkanten naar beneden druipen. Help zo nodig een beetje mee met een lepel.

 7. Roer de chocolade goed door. Roer de chocolade goed door zodra het is gesmolten en laat het een minuut of 3-5 staan. Is de chocolade te dun, dan druipt het te snel van je cake. Is het te dik dan krijg je geen mooie gladde laag.

 8. Bedek de cake met karamel met de chocolade. Giet het over de top en laat het vervolgens langs de randen naar benden druipen. Help een klein beetje mee met een lepel. Je kunt met een spatel een strakke lijn trekken, maar het hoeft niet. Een Twix is ook niet volledig glad.

 9. Laat de chocolade en karamel hard worden. In de koelkast gaat dit het snelst.

 10. Tijd om te genieten en te delen is aangebroken!

Eet smakelijk.

Tip voor de salted karamel-fan: Bestrooi de karamel eens met wat zeezout voor je het bedekt met chocolade!

Inspiratie voor het recept vond ik op het Amerikaanse Blog: I wash you dry.
Bedankt voor de inspiratie van deze heerlijke twix cake!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page