top of page

Snelle oranje koeken


Snelle oranje koeken
Vanmorgen stond ik met een van mijn zonen bij de bakker. De oranje koorts heerst want Nederland speelt vanavond de kwartfinale van de WK-voetbal. En dus is er veel keuze om op in het oranje te snoepen. Jammer vonden wij dat de cakejes met glazuur er helemaal niet mooi uit zagen. De cakejes waren uit gestoken uit een cake en bedekt met glazuur. Mijn zoon keek zijn ogen ook uit en we bedachten ons ter plekke dat we dit zelf beter kunnen. Zo kun je zelf oranje koeken maken zonder dat de oven aangaat!

Oranje koeken maken? Dat kunnen we toch gewoon zelf?

En dus gingen we niet meteen naar huis om te ontbijten, maar eerst nog even langs de supermarkt voor wat supersnelle ingrediënten voor de snelle oranje koeken.


Koningsdag met kinderen

Kinderen vinden het vaak heel erg leuk om te helpen in de keuken. Met Koningsdag is dit een leuk klusje voor hen om mee te helpen. Zelfgemaakte koeken smaken altijd lekkerder toch?Snel oranje koeken maken

Recept voor snelle oranje koeken

Benodigdheden:

  1. 1 kant en klare cake

  2. Ronde uitsteker maar een glas werkt ook prima

  3. Poedersuiker (of suiker malen met een koffiemolen)

  4. Oranje kleurstof, eventueel zal gedroogd wortelpoeder vermoedelijk ook werken.


snelle oranje cake

Supersnel oranje koeken maken

  1. Maak eerst de glazuur. Dit is heel gemakkelijk. Zelf werk ik hiermee op gevoel. Ik heb vermoedelijk voor deze koeken ongeveer 100 gram poedersuiker gebruikt. Voeg voorzichtig iets water toe en roer door tot de gewenste dikte. De glazuur moet niet te dun zijn en direct van je koek afdruipen, maar je lepel moet er ook niet recht in blijven staan. Test zonodig op een stukje cake of je het netjes over de bovenkant kunt smeren.

  2. Voeg nu wat kleurstof toe. Begin met 1 druppels en voeg zonodig nog een druppel toe. Je hebt meestal maar weinig kleurstof nodig.

  3. Snij de cake in plakjes. Maak rondjes met de ronde uitsteker of met een geschikt glas.

  4. Smeer het glazuur over de bovenkant van de koeken. Zelf smeerde ik dit zonder dat de cake in de uitsteker zat, maar mijn zoon vond het prettig (of misschien wel gewoon heel leuk) om de uitsteker er wel om te plaatsen.

  5. Laat de glazuur drogen.

  6. Bewaar de koeken goed afgesloten in een trommel.Snel oranje koeken maken

Smeer de glazuur op je koeken. Kinderen vinden het erg leuk om je te helpen.Snel oranje koeken maken

Supersnel oranje koeken maken met Koningsdag of een andere nationale feest- of sportevenement

En zo inspireerde de oranjekoorts en een bezoekje aan de bakker ons tot dit snelle cakeje.

Veel plezier vanavond en hopelijk bakken we binnenkort weer oranje. Want dat betekend dat we in de halve finale zitten!!Snelle oranje koeken maken

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page