Het is lunchtijd en je hebt niets in huis. Zelfs de diepvries is leeg, geen brood meer te bekennen. Je hebt zin in pizza, maar dan dan wel snel. Met dit recept is dat mogelijk! In enkele minuten kun je een snelle panpizza maken met zelfrijzend bakmeel
Voor de tomatensaus heb je verschillende opties; bewaar je eigen tomatensaus in blokjes in de diepvries, dan heb je altijd een lekkere saus paraat. Ook kun je zelf snel een sausje maken met tomatenpuree met wat olie, water en kruiden.
Zelf heb ik altijd pizza quicksaus of tosti quicksaus van Remia in huis. Met pubers in huis die soms klagen als het brood een dag oud is heb je in no time met deze saus blije gezichten en gaat ook het iets oudere brood op zonder moeite. Ik vind deze saus zelf wel aan de zoet kant dus maakte ik hem van tomatenpuree. Maar de keuze is aan jou wat je lekker vindt.
Geen brood in huis? Geen probleem, zo maak je een heerlijke panpizza als lunch
Snelle panpizza maken met zelfrijzend bakmeel
Benodigdheden per persoon in een pan van 18-20 cm:
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 gram bakpoeder (ongeveer 1/4e theelepel)
75 gram kwark, yoghurt of kefir. Karnemelk werkt ook maar begin dan met 50 ml omdat dit dunner is en voeg langzaam iets toe
1-2 eetlepels melk tijdens het kneden naar behoefte (de ene yoghurt/kwark is dikker dan de andere dus begin met klein scheutje)
Snuf zout
Peper
1 teen knoflook
Beetje Italiaanse kruiden; vers of gedroogd
Voor de saus:
15-20 gram tomatenpuree
1 theelepel olijfolie
3 theelepels water
Wat Italiaanse kruiden
Peper/zout
Voor bovenop:
Geroosterde paprika uit pot
Kappertjes/olijven
Stengelui in stukjes
Eventueel stukjes salami
Fetakaas, geitenkaas, mozzarella, Parmezaanse kaas of Goudse kaas bovenop naar eigen smaak
Lekker maar vooral ook erg mooi: rucola
Olijfolie om in te bakken; 2 x 1 theelepel
Heb je een gietijzeren pan, dat is extra handig want deze kan goed tegen warmte en kun je eventueel zo nog kort in de oven zetten indien je de kaas iets meer gesmolten wilt.
Zo maak je de snelle panpizza maken met zelfrijzend bakmeel
Maak van het zelfrijzende bakmeel met het bakpoeder, snuf zout, peper, 1 teen knoflook en wat Italiaanse kruiden en de yoghurt/kwark een bal die soepel en toch stevig aanvoelt. Zelf heb ik de pizza ook een keer met melk gemaakt en 1/2 theelepel azijn toegevoegd. Ik wilde de pizza graag maken maar had geen yoghurt of kwark en dat ging prima. Bij het toevoegen van vocht: hou je aan het recept en begin liever met te weinig en voeg dan wat meer toe. Weggooien is zonde.
Strooi een beetje meel op het aanrecht en rol het deeg uit tot een platte pizza. Doe een theelepel olijfolie in de pan en verwarm het licht. Bak de platte bodem op een medium tot laag vuur in 4-5 minuten gaar.
Maak tijdens het garen van de eerste kant de tomatensaus klaar met tomatenpuree, olijfolie, water, peper zout en kruiden. Zet ook het beleg klaar en snij het in stukjes; de paprika, kappertjes en kaas.
Zet het vuur laag. Draai de bodem om en schep nog 1 theelepel olie voor de bodem in de pan doen. Bedek de pizza met de saus, de paprika, de stengel-ui, kappertjes en de kaas. Doe een deksel over de pan zodat de kaas kan smelten. Bak de bodem knapperig worden en de kaas smelten. Hou de bodem opnieuw goed in de gaten, de pizza moet niet te snel bakken, anders heeft de kaas geen tijd om te smelten.
Strooi voor het opdienen wat rucola over de pizza. Lekker pittig en het ziet er zo mooi uit.
Let goed op want het kan ineens snel gaan met de bodem!
Comentarios