top of page

Snelle toffee saus voor taart of dessert


Snelle toffee saus voor taart of dessert
Ben je op zoek naar een snel recept om je baksel of dessert aan te kleden te versieren of een oneffenheid te verstoppen? Dan heb ik een heerlijk recept voor je die in enkele minuten klaar is en waarvan iedereen zal smullen. De Snelle toffee saus voor taart of dessert heeft een diepe karamelsmaak; echt geweldig lekker. Een fijn basisrecept om een snel te maken als je net iets mist aan je cake, taart of toetje.

Er zijn veel meer soorten karamel, maar deze donkere toffee-variant bevalt mij heel erg. De donkerbruine basterdsuiker geeft de saus direct een diepe warme smaak. Met een pakje houdbare slagroom, suiker en boter heb je altijd supersnel wat lekkers versieren met een smakelijke saus.


Nieuwsgierig naar de sticky toffee cake op de foto? Het recept vind je hier.


Toffee saus pimpen en andere smaak geven

De basissaus zal heel breed gewaardeerd worden door je gasten, maar je kunt variëren met de smaak als je dat graag wilt. Voeg je een ander vochtig ingrediënt toe aan de saus, gebruik dan iets minder slagroom.

 1. De slagroom kun je aan paar minuten zachtjes verwarmen en meer smaak geven door een zakje thee hierin te laten trekken. Dit kan een Earl Grey zijn, maar ook een thee met een eigen smaak naar keuze zoals rozenthee of Chai tea. Laat de slagroom vervolgens iets afkoelen.

 2. Voeg kaneel of koekkruiden toe; rondom Sinterklaas zijn speculaaskruiden ook erg lekker. Ook een minisnufje chilipoeder kan erg lekker zijn. Je proeft het bijna niet maar het geeft een subtiele tintel op de tong. Probeer het eens uit met een klein beetje toffee saus.

 3. Eén of enkele eetlepels donkere rum of koffielikeur; met dit recept maak je zelf koffielikeur.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.In enkele minuten maak je snelle toffee saus voor taart of dessert

Snelle toffee saus voor taart of dessert

Benodigdheden:

 1. 125 gram donkerbruine basterdsuiker

 2. 125 gram boter

 3. 175 gram slagroom

 4. 1-2 eetlepels koffielikeur of donkere rum; maar minder dan de slagroom

 5. Snufje zoutToffee saus lekker snel gemaakt voor over cake, taart of dessert

Snelle toffeesaus voor taart of dessert

 1. Smelt de boter op een zacht vuur.

 2. Zodra de boter bijna gesmolten is mag de suiker en de slagroom erbij. Voeg je een sterke drank of likeur toe, maar gebruik dan iets minder slagroom. Verhoog de temperatuur naar een medium hoge stand.

 3. Roer de saus goed door; zodra de toffee saus kookt mag de temperatuur op de laagste stand.

 4. Laat de saus nog zo'n 5 minuten koken en voeg een snufje zout naar smaak toe.

 5. Je kunt de saus zowel warm als koud gebruiken


Cappucinno met toffee saus

Hoe moet je de toffee saus bewaren?

Omdat de saus slagroom bevat kun je de snelle toffee saus voor taart of dessert het beste goed afgesloten in bakje of potje bewaren in de koelkast. De saus wordt niet volledig hard in de koelkast, maar wil je de saus nog iets meer vloeibaar; verwarm de toffee saus dan kort in de magnetron. Roer het door en klaar is je saus om te gebruiken.

Je kunt de saus al een dag eerder maken; dat kan handig zijn want dan heb je wat meer tijd voor je gasten, andere taken of voorbereidingen in de keuken.


Heb je nog wat toffee saus over wat geen bestemming heeft? Het is geweldig lekker om boven op de schuimige melk van een cappuccino wat toffee saus te verdelen.


Gerelateerde posts

Comments