top of page

Sorbetijs maken zonder ijsmachine


Sorbetijs maken zonder ijsmachine


Wil je deze tips graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Sorbetijs maken zonder ijsmachine
Sorbetijs maken zonder ijsmachine
  1. Ontdooi het fruit of maak het verse fruit schoon. Breng het water in een pan aan de kook en roer de suiker en het vanillesuiker hier doorheen. Roer het geheel goed door tot het is opgelost en laat de siroop afkoelen.

  2. Pureer het (ontdooide) fruit, de siroop en het citroensap in een keukenmachine of staafmixer tot het goed fijn gemalen is. Zeef het fruit.

  3. Bedek een lange vorm of meerder vormen met bakpapier. Omdat je het zo breed uitsmeert zal het eerder bevriezen.

  4. Omdat het niet zo hard wordt als ijsblokjes kun je het wellicht iets dikker uitsmeren als dat ik deed. Ik was bang dat het heel hard zo worden dat ik het niet meer fijn kon mixen. Maar de substantie wordt niet geheel hard en blijft stevig maar breekbaar, ook na een dag vriezen. Het voordeel hiervan is dat je het eerder kunt maken, al een paar dagen voor gebruik. Vaak wordt zelfgemaakt ijs onhandelbaar na een dag vriezen, maar dat geldt niet voor dit ijs.

  5. Pureer het ijs in de keukenmachine vlak voor het opdienen. Zet alles klaar, pureer het geheel en schep het op. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik hebt het idee dat je met een stamper, zo eentje voor stamppot het ijs ook kunt crushen en dan beetje roeren. Mocht je het gedaan hebben en het lukt wel of niet, wil je het ons dan laten weten voor andere lezers die geen keukenmachine hebben?

  6. Pureer het ijs in de keukenmachine vlak voor het opdienen. Zet alles klaar, pureer het geheel en schep het op. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik hebt het idee dat je met een stamper, zo eentje voor stamppot het ijs ook kunt crushen en dan beetje roeren. Mocht je het gedaan hebben en het lukt wel of niet, wil je het ons dan laten weten voor andere lezers die geen keukenmachine hebben?

Sorbetijs maken zonder ijsmachine


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page