top of page

Stroopwafel sandwich ijsjes


Stroopwafel sandwich ijsjes
Het is tijd om te knutselen, want laat ik eerlijk zijn; dit heeft niets met bakken te maken. Dit recept is echt een zoethoudertje voor na de maaltijd op een mooie warme dag of zomaar om je familie en vrienden te verwennen. Of jezelf natuurlijk, want ik koos voor de wat kleinere versie en heb er heerlijk eentje opgesnoept. Stroopwafel sandwich ijsjes zijn heel gemakkelijk om te maken en geweldig lekker!

Met verschillende smaken kan iedereen zijn eigen smaak uitkiezen. Wow, dat is eigenlijk best een heel leuk idee om te trakteren op school!


Je bent echt een topper als je zelf je ijs maakt! Dat kan overigens ook zonder ijsmachine, ik heb het vaker gemaakt. Maar een bak ijs uit de supermarkt werkt natuurlijk ook. En wat dacht je ervan op meerdere smaken in huis te hebben? Zo kan iedereen zijn eigen smaak uitkiezen?


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Welke ijslepel past het beste?

Naast een gewone lepel om ijsbolletjes te scheppen, heb ik ook een wat kleiner exemplaar en dat is in dit geval heel handig. Je kunt natuurlijk ook altijd een theelepel of kleine lepel gebruiken om ijs te scheppen maar met een kleine ijsschep is het net iets eenvoudiger.


Schep het ijs op de stroopwafel

Recept stroopwafel sandwich ijsjes

Benodigdheden:

  1. Kleine stroopwafels

  2. IJs naar smaak; ik koos voor vanille-ijs met pecan-nootjes en karamel van AH of meerdere smaken

  3. Liefst kleine ijslepel of andere lepel


Stroopwafel sandwich ijsjes

Stroopwafel sandwich ijsjes maken

  1. Zet alles klaar. Ga je de ijsjes meteen opeten? Of maak je de sandwich ijsjes en bewaar je ze in de diepvries. Beide opties zijn mogelijk. Ik koos voor de kleine stroopwafel, maar wil je echt zondigen dan werkt 2 grote wafels ook. Zelfs een grote wafel door de helft kun je vullen met ijs. Het is maar net hoe hoog de nood is en wat je in huis hebt.

  2. Het meeste ijs uit de supermarkt kun je vrij eenvoudig scheppen.

  3. Heb je ijs dat zich niet makkelijk laat scheppen, haal het dan ongeveer 20 minuten eerder uit de diepvries en laat het op temperatuur komen in de koelkast.

  4. Schep en klein bolletje ijs en leg het op de stroopwafel.

  5. Bedek het bolletje met de tweede wafel en druk het een klein beetje aan. Bij mij paste het perfect, alsof het ervoor gemaakt was.

Stroopwafel sandwich

Wat een leuke manier om een zomers toetje te presenteren! Heb je het gemaakt? En hoe smaakte het?


Stroopwafel sandwich ijsjes

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page