top of page

Toblerone taartje


Toblerone taartje
Toblerone taart
Dit heerlijke Toblerone taartje is duidelijk een favoriet. De jongens thuis gaven me bijna niet de kans om de taart stevig te laten worden in de koeling. En toen het eenmaal zover was moest het eerst op de foto. Ik hoorde ze zuchten. Er moest wéér gewacht worden. Oké, dan maar geen statief dit keer om de taart op de foto te zetten. Er moest snel gewerkt worden, zodat er eerder geproefd worden.

Het mag duidelijk zijn dat dit supersnelle Toblerone taartje, meteen in de top van favoriete recepten is beland. Hier maak je iedereen blij mee. Het voldoet ruimschoots aan je dagelijkse behoefte aan chocolade. Je hebt maar liefst 500 gram Toblerone nodig. Zoveel? Zeker, maar met een klein stukje taart zul je al heel voldaan zijn.


"Pap, zal ik een ijsje voor je halen? Dan krijg ik daarvoor in de plaats jouw stukje taart." Zo’n taart is deze supersnelle Toblerone taart! Daar heb je heel veel voor over.

Ik denk dat je toch al snel zo’n 12 stukjes uit deze taart kunt snijden. Ik koop Toblerone overigens bij de Bazaar of de Action, daar zijn ze vaak iets beter geprijsd.


Toblerone taartje
Toblerone taartje

Recept voor het Toblerone taartje

Benodigdheden voor doorsnede 24 cm.

 1. 100 gram suiker

 2. 100 gram boter

 3. 50 gram bloem

 4. 3 eieren

 5. 3 – 4 eetlepels cacaopoeder

 6. 125 gram Toblerone

 De topping:

 1. 375 gram Toblerone


Op de bodem is het nu tijd voor de toblerone laag

Zo maak je dit Toblerone taartje

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Vet je bakvorm in. Ik had een dichte bakvorm, maar heb je een springvorm dan is het wellicht handig de onderkant te bedekken met bakpapier. Een wat groter vel dat ook tussen de ring en de onderkant zit. Dit stopt eventueel lekken een beetje.

 2. Meng de boter en de suiker tot het romig is. Smelt ondertussen zachtjes 125 gram van de Toblerone au bain-marie (een pan in een pan met water).

 3. Mix één voor één de eieren hier doorheen. Mix nu voorzichtig de cacaopoeder en het bloem hier doorheen. Beter nog is het om dit met een spatel te doen om de cake zo luchtig mogelijk te houden. Als laatste spatel je de gesmolten Toblerone door de mix.  Hmmm, wedden dat je een likje neem van je spatel als je klaar bent?

 4. De taart mag de oven in. Na ongeveer 25 minuten is het klaar. Met een cocktailprikker kun je testen of de cake gaar is.

 5. Laat de taart goed afkoelen. Eventueel zelfs in de koelkast.

 6. Als de bodem goed is afgekoeld kun de rest van de Toblerone au bain marie verwarmen.  Het lijkt heeeeel erg veel chocolade, maar als je het straks over de taartbodem van de taart uitsmeert valt het reuze mee.


Koelkast blijft dicht

Bedek de taart, zodra het goed is afgekoeld, met plastic folie. Laat de taart goed stevig worden in de koelkast.  Probeer je huisgenoten zoveel mogelijk bij de koelkast weg te houden. Want iedere 10 minuten kijken of de taart al stevig is geworden zorgt ervoor dat het nog langer duurt eer de taart aangesneden kan worden….. en dat wil je natuurlijk niet.


Supersnel Toblerone taartje
Toblerone taartje

Wow, wat een taartje. Het is behoorlijk zoet, maar jij  bent zelf toch zoet geweest?

Geniet van dit heerlijke recept dat ik vond tussen de heerlijkheden van het blog van Chicks Love Food.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page