top of page

Toeven met meerdere kleuren spuiten


Toeven met meerdere kleuren spuiten
Heb je dat nu ook wel eens. Heb je wat lekkers gemaakt, maar… het ziet er toch een beetje saai uit. Op dat soort momenten komt mijn spuitzak vaak tevoorschijn en ook mijn potjes met sprinkles. Soms hoor ik dat iets er geweldig uitziet en dan moet ik wel eens lachen want ik vond mijn baksel juist een beetje saai. Versieren is ook een kunst en die moet je af en toe gewoon om wat hulp vragen. Omdat het oog ook wat wilt, laat ik je zien hoe je aan je toppings en vulling een extra boost in kleur kan geven.

Toeven met meerdere kleuren spuiten is heel gemakkelijk

Toeven met meerdere kleuren spuiten; het is heel eenvoudig; een trucje en met wat tips gaat dat geheimpje je nog beter af.

Toeven met meerdere kleuren spuiten

Vrijwel iedere vulling kun je voor deze techniek gebruiken

Bij deze foto’s heb ik een vulling gemaakt met een Chantillymix. Naast chantilly crème, wat kun je bijvoorbeeld nog meer kiezen?

Toeven met meerdere kleuren spuiten

Toeven met meerdere kleuren spuiten, hoe doe je dat?

Op het moment dat je de spuitzak gebruikt, spuit je twee of meer kleuren op je taart, cake of dessert. Je zou in theorie ook een spuitzak kunnen vullen met een spatel of lepel in verschillende kleuren, maar het is bijna onmogelijk om deze twee in dezelfde verhouding in de spuitzak te vullen.


Om evenwichtig dezelfde hoeveelheid kleuren te spuiten is het het handig om losse zakken met verschillende kleuren te gebruiken en deze in één stevige buiten-spuitzak te doen
Extra mooi dessert met multi color toeven

Toeven met meerdere kleuren spuiten dat werkt zo

Benodigdheden:

  1. Voor iedere kleur een spuitzak, disposable spuitzakjes of snoepzak. Een zipzakje werkt ook maar heeft geen puntvorm en is daarom minder geschikt. Kies liever niet meer dan 3, hooguit vier kleuren.

  2. Een stevige spuitzak waar de spuitzakjes met kleur in gaan

  3. Een spuitmondje naar keuze, deze gaat in de stevige buitenste spuitzak

  4. Verschillende kleuren vulling

Toeven met meerdere kleuren spuiten

Vul de spuitzakje waar de kleuren in gaan, niet te strak, anders passen de zakjes niet samen in de buitenste spuitzak. Duw de inhoud ongeveer met een gelijke hoeveelheid iets naar boven. Zo komt de kleur er straks netjes in verhouding uit.


Doe de binnenste spuitzakken in de stevige buitenste spuitzak. Probeer ze zo gelijkmatig mogelijk te vullen. Bewaar je spuitzak met vulling in de koelkast tot gebruik. Hier blijft het gekoeld en stevig.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een spuitzak?

Mijn eerste spuitzak was groot, maar ik wist niet hoe ik hem moest gebruiken. Dit was echter voor de tijd dat er internet was, en niemand kon me uitleggen hoe dit werkte.  Nu kun je dit soort informatie overal vinden.


Als ik nu een spuitzak mag kiezen, kies ik graag een grote, het lieft 45-50 cm. Dat je een flink stuk zak aan de bovenkant overhoudt werkt heel fijn. Ik heb liever een flinke flap over mijn hand gevouwen en dat ik genoeg ruimte heb voor de vulling, dat dat het maar net past en de vulling komt er aan de bovenkant uit. Dit spuit ook niet prettig.

Enne…oefening baart kunst

Zo knip je een spuitzak op maat en vul je de spuitzak

Dit filmpje hierboven laat het je goed zijn, al vind ik de spuitzak wat aan de kleine kant, maar hij wordt ook niet met heel veel vulling gevuld.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page