Tortilla taart met chili con carne


Hartige tortilla taart met chili con carne
Mexicaans eten is favoriet bij ons thuis en geeft eigenlijk altijd blije gezichten. Met enige regelmaat staan er gevulde tortilla wraps met rijst op het menu, maar ook chili con carne is populair. Als je dit twee combineert in laagjes en extra lekker versierd heb je een heerlijke Mexicaanse maaltijdtaart als avondmaaltijd. Het recept voor deze tortilla taart met chili con carne, kun je geheel naar eigen smaak aanpassen.

Lekker veel groente

Zelf gebruik ik vaak relatief weinig gehakt en veel groente. Door de bruine bonen en de kaas krijg je meer dan genoeg eiwitten binnen. Pas het recept zo nodig naar eigen smaak aan.

Tortilla taart met chili con carne

Tortilla taart met chili con carne

Benodigdheden voor 4-6 personen:

Voor de chili con carne vulling:

  1. 300-500 gram rundergehakt

  2. 2 tenen knoflook

  3. 2 medium gesnipperde uien

  4. 2 paprika's in stukjes

  5. 1 stengel selderij in stukjes

  6. 400-500 ml gezeefde tomaten of een blik tomaten in kleine stukjes

  7. 1 eetlepel tomatenpuree

  8. 1 theelepel chilipoeder

  9. 1/2 theelepel komijnpoeder

  10. 1 theelepel zout

  11. 1 grote pot bruine bonen

  12. 250-350 gram geraspte kaas

  13. 8 tortilla's

  14. paar handjes tortilla chips

Lekker bij de maaltijd:

  1. Salsa saus

  2. Zure room

  3. Guacamole

  4. Gesneden stengel-ui voor bovenop

Bouw de lagen tortilla en chili op in een ring. Zo blijft het iets beter in vorm

Zo maak je deze hartige Mexicaanse taart

  1. Rul het gehakt en fruit de uien mee zodra het vlees het vet loslaat. Voeg de stukjes paprika hierbij. Bewaar een klein handje paprikastukjes voor later bovenop.

  2. Zodra de groenten wat zachter gebakken zijn mogen de kruiden, het zout en de tomaten uit blik en de tomatenpuree hierbij. Zet de pan op het laagste vuur. Heb je haast, dan kun je verder gaan met het recept, maar heb je meer tijd verwarm de pan dan een klein uur op het laagste vuur. De tomaten worden zachter en zoeter van smaak.

  3. Laat de bruine bonen goed uitlekken en voeg ze bij de saus. Bevatten je bruinen bonen geen zout dan moet je wellicht de hoeveelheid zout aanpassen. Proef of dit nodig is.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  5. Start het opbouwen van een tortillataart. Dit is handig op een bord of bakpapier. Heb je een ring, bijvoorbeeld van een springvorm dan is het handig om hier de taart laagje voor laag je in op te bouwen en hier de taart in te bakken in de oven.

  6. Start met een tortilla en verdeel een schep (ongeveer 1/7e deel) bonen in saus over de tortilla gevolgd door wat kaas.

  7. Herhaal zoveel lagen als je vulling hebt. Eindig met een tortilla strooi hier een paar handjes tortilla-chips met stukjes paprika en kaas over de topping. Verhuis de tortilla taart met chili con carne naar de oven.

  8. Dek de tafel en zet eventueel wat salsasaus, zure room en guacomole klaar.

  9. Haal na 20 minuten de Mexicaanse taart uit de oven en verdeel wat stengel-ui over de bovenkant.

  10. Snij de taart in stukken.


0 opmerkingen

Gerelateerde posts