top of page

Triple chocolate blondies


Triple chocolate blondies
Heel lang heb ik gedacht dat blondies witte brownies waren. Dat lijkt me overigens ook heel erg lekker. Blondies zijn een geval apart. Hoe moet ik ze beschrijven? Deze delicate blokken genot zijn behoorlijk smeuïg, chewy als brownies, hebben een lekker korstje en hebben een lichte karamelsmaak. Het is geen cake maar ook niet alleen maar koek want de blondie rijst in de oven.

Extra smaakjes zijn toevoegingen waar je zelf voor kunt kiezen, noten, gedroogd fruit, geraspte droge kokos, maar ook fudge of marshmallows kunnen je blondie van smaak doen veranderen.


Zelden maak ik een recept dat zou gretig werd gegeten als deze Triple chocolate blondies; zowel thuis als op mijn werk verdween de ene koek na de andere.  En als ik niet thuis was, werden ze stiekem als ontbijt gegeten. Grrrrrrrrr.


Drie soorten chocolade

Triple chocolate blondies

Benodigdheden:

 1. 300 gram lichtbruine suiker

 2. 100 gram gewone suiker

 3. 230 gram roomboter

 4. 275 gram bloem

 5. 1/2 theelepel zout

 6. 3/4 eetlepel baking soda

 7. 1/2 theelepel bakpoeder

 8. Vanillesuiker of vanille-essence

 9. 2 flinke eieren

 10. 85 gram witte chocolade in kleine stukjes

 11. 85 gram melk chocolade in kleine stukjes

 12. 85 gram pure chocolade in kleine stukjes

 13. 80 gram gemalen droge kokos

 14. 100 gram grof gehakte walnoten


Triple chocolate blondies

Recept triple chocolate blondies

 1. Verwarm alvast de oven voor op 170 graden (hete lucht oven) bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met boven en onderwarmte. Zet een bakblik klaar van ongeveer 20 x 25.

 2. Mix de boter en de twee soorten suiker door elkaar heen tot het lekker romig wordt. Zo’n 5-7 minuten.

 3. Meng ondertussen in een ander kom de bloem, het zout, bakpoeder en bakingsoda door elkaar.

 4. Mix dan door het boter/suiker mengsel een ei heen en als deze is opgenomen het volgende ei en de vanille essence.

 5. Meng voorzichtig de droge ingrediënten hier doorheen. Stop de mixer zodra het geheel door elkaar is gemengd en voeg de chocolade, de walnoten en de kokos met een spatel door het deeg.

 6. Verdeel het deeg in de vorm.

 7. Bak de blondies 40 minuten en prik met een stokje om te kijken of de blondie gaar is. Omdat er zoveel chocolade in zit is het soms moeilijk te beoordelen of je chocolade aan je stokje hebt of deeg.


Triple chocolate blondies

Laat de blondies goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt. Beter nog is het geheel te op het aanrecht af te laten koelen en daarna volledig te koelen in de koelkast voor dat je er vierkante stukken van snijdt. Ben je ongeduldig, komt me bekend voor en juist daarom vermeld ik het, dan breekt de koek en krijg je scheuren.


Bij een brownie kies ik nooit een stukje uit dat met een zijkant gebakken is. Bij de blondie is dit juist andersom. Wat een heerlijke rand! Een beetje karamelachtig. Proffesioneel gezien is het mooier om blokjes zonder randjes te snijden en uit te delen, maar wat betreft smaak is de zijkant minstens zo interessant.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page