top of page

Vanille Panna cotta met bramen coulis


Vanille Panna cotta met bramen coulis
Vanille Panna Cotta met bramen coulis boven op. Het klinkt vernuft maar is de coulis niet gewoon een chique woord voor bramensap? Laat ik met de deur in huis vallen. Wat is dit een heerlijk dessert en wat ook zo super is, het is heel eenvoudig om te maken en als gastvrouw of gastman kun je moeiteloos de complimenten in ontvangst nemen. Een bijkomend voordeel is dat je het dessert een dag voor je etentje kunt voorbereiden.

Aangezien hier een bramenexplosie plaats vindt en ik ook niet zo goed meer weet wat ik met al die potten jam en siroop moet doen, probeer ik tussendoor de huisgenoten toch nog op een andere manier te voorzien van deze smakelijke vruchtjes. Er is echter een nadeel. Panna Cotta is gebaseerd op bijna 100% slagroom. Niet een toetje dus om jezelf iedere dag mee te verwennen.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Vanille Panna cotta met bramen coulis met een staafmixer

Mijn staafmixer werkt nog steeds maar is toe aan een tehuis voor ouden van dagen. Af en toe valt het mixende deel zo van de motor af. Tijd voor een nieuw exemplaar dus. Via Fonq.nl heb ik voor deze staafmixer gekozen.Je kunt kiezen uit vele staafmixers uit vele prijsklassen. Ik koos voor deze mooie middenklasser van Russell Hobbs met een vermogen van 650 watt. De staafmixer heeft 8 standen en is van roestvrij staal gemaakt.


Wat me opvalt aan dit prachtige model is dat het mix gedeelte uit van één deel bestaat en een stuk langer is dan mijn vorige staafmixer. De smalle meegeleverde kom is heel prettig in gebruik omdat je er ook grotere hoeveelheden bramen, soep, hummus etc. moeiteloos  en zonder spetteren in kunt mixen. Een prettige kom dus.oude vs nieuwe staafmixer

Recept vanille Panna Cotta met bramen coulis

Benodigdheden:

  1. 500 ml slagroom

  2. 3 blaadjes gelatine

  3. 1 vanille stokje

  4. 50 gram suiker


Zo maak je deze vanille panna cotta met bramensap

Verhit langzaam in een pan de slagroom met het suiker en schraap de merg uit een vanille stokje.

Laat de blaadjes gelatine in een glas koud water week worden.

Zodra de slagroom kookt, zet je het uur laag en laat je de slagroom ongeveer 15 minuten langzaam pruttelen.


Neem de pan van het vuur. De slagroom moet iets afkoelen voor je de uitgeknepen gelatine toevoegd.

Roer de gelatine door de slagroom en giet het in een vorm of glas dat je van te voren met koud water hebt omgespoeld.

Wil je een stevige pudding, kies dan een ronde of vierkante vorm. Na 6 uur koeling kun je de Panna Cotta sortten op een dessertbordje.

Zelf vond ik deze glazen leuk om te gebruiken.

Laat de panna cotta zo’n 2-3 uur in koelkast opstijven. Vanille Panna cotta met bramen coulis in zo'n glas ziet er schitterend uit en smaakt heerlijk.Vanille Panna cotta met bramen coulis

De Panna Cotta is klaar. Nu nog de coulis van bramen. Je kunt natuurlijk ook ander vers fruit gebruiken. Fruit uit de diepvries gaat ook heel goed en is het hele jaar verkrijgbaar.


Voor de coulis heb ik de smalle kom met 1 liter inhoud bijna tot bovenaan gevuld met bramen. Heb je niet zoveel bramen elke dag? Het is heel handig om bramen in de diepvries te bewaren in een ziplock zakje. Na het plukken kun je steeds hier weer wat bijvoegen en als je genoeg fruit hebt kun de de coulis of sap gaan maken. Bijkomend voordeel is dat de wanden van fruit in de diepvries kapot vriezen en het fruit bij ontdooien meer vruchtensap zal los laten.Vanille Panna cotta met bramen coulis

Pureer het fruit fijn met de staafmixer. Pas op met spetteren, bramen hebben een enorme natuurlijk kleurkracht op je kleren en het aanrecht.

Zeef het fruit door een fijne zeef. Hoe fijner de zeef, hoe meer onnodige pitjes en fruitdeeltjes je over zult houden. Dat betekend bij mij thuis dat de sap ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden, want dit vinden de mannen zo lekker.Giet een klein randje bramen coulis bovenop de Panna Cotta. Niet te veel. Dit randje was net mooi genoeg voor de fruitige smaak zonder dat het fruit te dominant wordt. Je wilt natuurlijk ook de vanille Panna Cotta zelf nog proeven.


Een staafmixer behoord tot bij de basis van je keuken, hiervoor en vele andere prachtige keukenwensen vind je vervuld in het webwarenhuis van Fonq.nl.

Bewaren

Gerelateerde posts

2 Comments


Unknown member
Jun 16, 2023

makkelijke recepten voor mooie en lekkere toetjes

Like
Unknown member
Jul 06, 2023
Replying to

😁

Like
bottom of page