top of page

Wat is blind bakken

Wat is blind bakken

Wat is blind bakken

Waarom zou je blind bakken en hoe werkt het. Veel recepten bestaan uit een bodem en een vulling. Niet altijd is de bodem net zo snel klaar als de vulling.  Dan mislukt of de vulling omdat je deze te kort bakt, of de bodem.


Voor dit soort recepten moet de bodem eerder gebakken worden. Daarna gaat de bodem samen met de vulling in de oven en is dan samen klaar.

blind bakken

Ieder recept is natuurlijk anders, volg voor het beste resultaat je recept.

Maak het deeg voor de bodem, rol het uit en verdeel het over de vorm. Prik met een vork gaatje over de bodem van de taart .

blind bakken

Leg nu over het deeg een rondje bakpapier. Doe je dit niet, dan vind je straks de vulling meegebakken in het deeg. Daarnaast word je vulling niet vies van de boter en kun je de vulling gewoon bewaren en bijna oneindig gebruiken.

Er zijn veel soorten vullingen om blind te bakken. De meest gebruikte blinde vulling zijn gedroogde peulvruchten. Pasta of rijst zijn ook goed mogelijk. Maar wist je dat je zelfs knikkers, koffiebonen of (schone) muntjes kunt gebruiken.  Een duurdere optie zijn keramische (stenen) bonen die je kunt kopen in een kookwinkel.

blinde vulling bakken

Volg het recept nauwkeurig.

Na het bakken kun je voorzichtig het bakpapier verwijderen met de blinde vulling.

Je bent nu inmiddels op de helft van het bakproces.

Nu kan de vulling in de taart en kan deze opnieuw de oven in.

Meteen zin om een taart te maken en de bodem blind te bakken? Wat dacht je van deze citroen merengue taart! Een klassieker.

blind bakken

Gerelateerde posts

Comments