top of page

Witte Chocolade muffins met oranje kroontje

Witte Chocolade muffins met oranje kroontje
Foodbloggers, er zijn er velen. En hoewel food meer inhoud dan alleen zoet bakken, valt ook mijn blog onder een foodblog. Op facebook is een groep foodbloggers. Hier wordt druk gepraat over alles wat je bezig houdt als je blogt. Dan kan zijn dat je een ingrediënt zoekt, maar ook software-matige vragen, hoe je reageert op mail van bedrijven, sociale netwerken, eten in de media, Oftewel: teveel om op te noemen. Super leuk om te zien hoe enthousiast de bloggers zijn.

Een maand geleden is de groep begonnen met een foodblog swap. Oftewel: Een andere blogger maakt en blogt iets van mijn site en ik maak en blog iets van weer een ander blog. Na een loting kreeg ik het blog van Ageeth toegewezen. Ik kende haar blog nog niet. En dat is juist zo leuk. Bakken en netwerken, zo leren we elkaar een beetje kennen en we laten jou mee genieten! Na wat snuffelen koos ik voor deze witte Chocolade muffins met oranje kroontje.


Printscreen van Ageeth & Kookt

Ageeth houdt net als de titel van haar blog erg van eten en koken. Omdat de gerechten die zij op facebook had gezet goed bekeken gewaardeerd werden door haar facebookvrienden, besloot ze de stap te wagen en haar eigen blog te beginnen. Ageeth is nog vrij nieuw in de “wereld van bloggers” maar dat neemt niet weg dat ze in enkele maanden tijd al 50 recepten op haar site heeft geplaatst. Pfff, dat is echt hard werken hoor! Het blog van Ageeth zit vol bijzondere recepten. Neem een kijkje in het tabblad recepten en het water loopt in je mond.


Omdat ik blog over zoetigheden heb ik tussen de bakrecepten gezocht en na overleg met de kids besloten te kiezen voor de witte chocolademuffins. Overigens was dat ook een aanrader van Ageeth zelf voor mij. Dus hup die keuken in, oven aan en aan de slag. Het blog van Ageeth: “Ageeth eet en kookt” met daarin het recept van de chocolademuffins vind je hier. Ik heb het recept een oranje draai gegeven omdat de dagen waarin veel oranje gebakken gaat worden eraan komen.


Ingrediënten voor witte chocolade muffins

Recept voor Witte Chocolade Muffins

Benodigdheden voor 12-14 stuks

 1. 375 gram bloem

 2. 11,5 gram bakpoeder (uit een zakje van 15 gram)

 3. 125 gram fijne suiker of basterd suiker

 4. 200 gram witte chocolade

 5. 2 eieren (wellicht is 3 eieren en dan 60 ml minder melk ook een “luchtig” idee?)

 6. 375 ml melk, zelf nam ik half gewone, half karnemelk

 7. 2 theelepels geraspte citroenschil

 8. 160 gram boter op kamer temperatuur

 9. Amandelen, geschaafd of halve stukjes

 10. Snufje zout

 11. Eventueel voor de topping extra chocolade naar keuze


Oranje cupjes gevuld en klaar voor de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Vet de muffinvorm in of doe papieren bakvormjes in de muffinvorm. Mix de boter en de suiker net zo lang tot het een crème is geworden. Mix in een andere kom de melk, eieren, snufje zout en citroenschil. Voeg hiervan beetje bij beetje bij de botercreme. Mix hier voorzichtig de bloem en bakpoeder bij en mix dit een paar minuten op de mediumstand. Voeg de in stukjes gehakte witte chocolade toe.


Royal Cup Cakes

Met een ijslepel kun je eenvoudig de bakvormpjes vullen tot bovenaan de vompjes. Leg de amandelen naar smaak op de muffins en bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

April, dat beloofd dit jaar extra oranje te worden. Willem Alexander wordt gekroond en zal onze nieuwe koning worden. Op een eenvoudige wijze maak stoom je deze muffins klaar voor de oranje dagen.

Hiervoor gebruikte ik oranje smeltchocolade van de Lidl. Smelt ongeveer de helft van het zakje in de magnetron. Steeds 15-20 seconden op vol vermogen, goed doorroeren tot het geheel bijna gesmolten is. Blijf met een lepel roeren tot het volledig opgelost is.


Door pipet om je glazuur te spuiten

Vul een spuitzakje of als je zo verwend bent.


Oranje kroontjes

Op bakpapier kun je figuren spuiten naar wens. Ik was lekker aan het oefenen en spoot zo bloemen, vlaggen, zonnen, sterren, hartjes en ook kroontjes. De kroontjes kregen een pin onderaan zodat ik ze later zo in de muffin kon steken nadat ik de muffin een snee had gegeven met een mesje.


Heel eenvoudig een topper op een koninklijk cakeje.


Ook de bloemen op de cupcakes vond ik erg leuk!


Een bloem als alternatief voor de kroon. Veel beter

Eet smakelijk en Ageeth bedankt voor je recept en succes met je blog!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page