Een groot deel van de bramenoogst is inmiddels binnen en verwerkt tot bramensap. Zo kan ik ook het komende jaar nog lekker van de warme smaak en kleur van bramen genieten. Zelf eet ik eigenlijk nooit losse bramen, omdat ze van die “harde dingetjes” hebben. Meestal maak ik er sap van en gebruik ik het sap om taartvullingen of (no bake) taarten te kleuren, met poedersuiker glazuur te maken. Ditmaal maakte ik er ijsjes van, maar eigenlijk vind ik het meer bevroren toetjes op een stokje.
Kies voor een mooie ijsvorm; je ogen willen ook wat
Omdat iedereen een eigen smaak heeft; maak de ijsjes wat jij lekker vindt: met veel bramensap, half bramensap of met weinig bramensap en veel yoghurt in een mooie ijsjemold. Aan jou de keuze!
Yoghurt bramenijsjes een toetje op een stokje
Benodigdheden:
IJsvormen en stokjes
Yoghurt, volle, magere of Griekse yoghurt, net wat je zelf graag eet
Bramensap volgens dit recept
Eventueel wat suiker als jouw bramensap niet zoet genoeg is
Een precies recept kan ik je niet geven
Het is eigenlijk een beetje wat je zelf lekker vindt. Om deze yoghurt bramenijsjes te maken heb je bramensap nodig. De link naar hoe ik bramensap maak vind je bij de benodigdheden. Bramensap maken is wat persoonlijk. De één zal het sap zoeter maken dan de ander en dat beïnvloed ook straks je ijsje.
Je hebt ijsvormpjes die je liggend moet bevriezen, bij andere staan je ijsjes recht overeind. Mijn ijsvorm is een liggend exemplaar. Doe de ijsstokjes in de ijsvorm.
Vul de vorm eerst met het ingredient dat je het meest wilt gebruiken. Links is dit bramensap, rechts yoghurt en in het midden koos ik voor een tussenvorm. Heb je rechtopstaande ijsvormpjes, maak dan een paar laagjes met ingrediënten om en om en haal hier kort een satéstokje doorheen.
Schenk hier overheen het andere ingredient en roer met een stokje of de achterkant van een theelepel de bramensap en het yoghurt een keer door zodat het marmert.
Na ongeveer 6 uur kun je genieten van je yoghurt bramenijsjes op een stokje.
Bình luận