top of page

Yoghurttaart met perzik en lange vingers


Yoghurttaart met perzik en lange vingers
Het hele jaar door kun je mij verwennen met deze yoghurttaart met perzik en lange vingers. Maar op een warme zomerdag is deze taart een ultieme verwennerij. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig dus op de camping of bij je vakantiehuisje, kun je indien je een koelkast bezit, deze taart ook maken. Normaal maak ik vaak bodems van gemalen koekjes met boter. Dat is natuurlijk heerlijk, maar het maakt deze taart wat zwaarder. Lange vingers gedoopt in fruitsap, ijsthee met perzik is een lichtere keuze. Helaas heb ik geen perziklikeur in huis, lange vingers tremperen met een lekkere likeur lijkt me namelijk heerlijk. Het is dan niet persé nodig de vingers toch in vocht te dopen. Het vocht uit de yoghurt en de slagroom zal je lange vingers alsnog zacht maken.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Tremperen, is dat iets met chocolade? Nee, dat is temperen. Tremperen is smaak aanbrengen met een likeur in je cake, cupcakes of bijvoorbeeld de frisse zomerse taart
Yoghurttaart met perzik en lange vingers

Yoghurttaart met perzik en lange vingers

Benodigdheden:

 1. 12-15 lange vingers

 2. 500 ml. goede (volle) yoghurt met perziksmaak

 3. 250 ml. slagroom

 4. 1 blik perziken of 4-5 stuks verse rijpe perziken

 5. 5 blaadjes gelatine voor de yoghurtlaag (van dr. Oekter zijn 1,8 gr per stuk)

 6. 3 bladeren gelatine voor de fruitige bovenlaag

 7. Eventueel ijsthee met perziksmaak om de lange vingers in te dopen, maar het sap van de perziken kan ook

 8. 2 zakjes vanillesuiker

 9. Springvorm van 24 cm

Yoghurttaart met perzik en lange vingers

Yoghurttaart met perzik en lange vingers

 1. Wel je gelatine in 2 delen. Week in één kom de 5 bladeren gelatine, zo’n 15 minuten,  in de andere 3 bladeren. Dat de gelatine in één kom langer weekt is prima. Vaak weken we gelatine te kort en dan halt de gelatine het vocht uit het eten.

 2. Bekleed je vorm met bakpapier. Op die manier krijg je straks je taart makkelijker uit de vorm en snij je de laag van je vorm niet kapot.

 3. Doop je lange vingers in het sap van je blik perziken of in ijsthee met perzik smaak en bekleed je vorm met de lange vingers. Ook kun je de vorm met lange vingers bekleden en vervolgens tremperen met een lekkere likeur.

 4. Snij de perzik door de midden. Snij een halve perzik in vieren en duw de stukjes tegen de zijkant van je bakvorm. Zo ontstaat er een kring rondom je taart. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

 5. Meng hier de yoghurt doorheen. Knijp de 4,5 bladeren gelatine uit en verwarm dit met een eetlepel water in een kleine pan. Zodra de gelatine is opgelost, kun je het door de yoghurt-room mengen.  Heb je fruit over? Snij het dan in stukjes en meng dit door de yoghurt.

 6. Vul je vorm met de yoghurtlaag en laat het 2-3 uur stijf worden in de koelkast.

 7. Pureer 200 gram perziken met  75 ml water fijn.

 8. Verwarm deze puree in en kleine pan.

 9. Knijp 3 blaadjes gelatine uit en voeg dit bij de warme puree. Het vuur mag nu uit, de gelatine zal meteen oplossen. Als de puree iets is afgekoeld mag het over de yoghurtlaag. Laat de laag stijf worden in 1-1,5 uur.

Yoghurttaart met perzik en lange vingers

Je kunt je taart zo eten, nog versieren met perzik of met eetbare bloemen. Momenteel bloeien diverse eetbare bloemen in mijn tuin die je taart lekker veel kleur geeft.


Niet echt enthousiast over eetbare bloemen op eten? Dan haal je ze toch van je taartje af bij het eten?

Het oog wil ook wat en je hoeft het natuurlijk niet op te eten

De paarse bloemen vind ik het lekkerst. Het is komkommerkruid. De oranje bloemen zijn de Oost Indische kers en de groene puntjes zijn afkomstig van munt. Meer informatie over eetbare bloemen vind je hier.

Deze heerlijke taart kan het hele jaar perfect als dessert geserveerd worden.

Ga jij voor de perziksmaak of kies je liever ander fruit? Je kunt eindeloos deze yoghurttaart met perzik en lange vingers variëren!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page