top of page

Zo kun je het beste aardbeien bewaren


Zo kun je het beste aardbeien bewaren
Aardbeien; zomerkoninkjes, we houden er massaal van. Recepten met aardbeien doen het altijd beter op dit blog dan welk ander fruit dan ook. Goede aardbeien zijn heerlijk van smaak en wat hebben ze een prachtige kleur. Je cake, taart of toetje fleurt ziet er zo lekker fleurig uit. Aardbeien kun je niet zomaar roekeloos in je boodschappenkarretje stoppen; je moet echt de tijd nemen om de verpakking goed te bekijken, want eenmaal thuisgekomen merk je dat niet alle aardbeien dezelfde kwaliteit hebben.

Daar komt nog bij dat je regelmatig de volgende dag teleurgesteld in de koelkast kijkt en blijkt dat je de helft van de aardbeien niet of nauwelijks nog kunt eten. Gelukkig heb ik daar wat tips voor die werken; zo kun je het beste aardbeien bewaren!


Wil je deze tips graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Aardbeien in plastic doosje supermarkt

Ook de supermarkt probeert de aardbeien zo goed mogelijk te verpakken in een doosje met luchtgaatjes, een stukje plastic met bubbels onderin in een hermetisch afgesloten doosje. Maar er zijn ook open papieren doosjes; bijvoorbeeld op de markt die goed het lucht doorlaten, het doosje kan wat vocht absorberen, maar deze doosjes zijn kwetsbaarder met het vervoer.


Aardbeien kopen

Neem de tijd op een doosje te kiezen met goede aardbeien die niet vochtig zijn en zonder kneuzingen. Kijk ook onder het doosje als het doorzichtig is. Hoe zien de aardbeien onderin het doosje eruit? Hoe rijp zijn de aardbeien en ruiken ze lekker?

Aardbeien die geen mooie vorm hebben zijn niet perse minder lekker. Maar heb je aardbeien nodig waarbij aardbeien er netjes uit moeten zien bijvoorbeeld in taarten en toetjes, dan is het belangrijk dat de aardbeien er strak en even groot uitzien.


Neem de tijd op een doosje te kiezen met goede aardbeien
Zo kun je het beste aardbeien bewaren

Zo kun je het beste aardbeien bewaren

Eenmaal thuis kun je het beste een stukje keukenpapier in een schaal plaatsen; leg hier voorzichtig de aardbeien met het kroontje er nog aan uit het doosje op tegen het keukenpapier aan. Dit zal het vocht van de aardbeien absorberen. Dek de schaal af (met plastic) en laat een luchtgaatje over waardoor het vocht kan ontsnappen. De aardbeien blijven op deze manier 2-3 dagen langer goed.


Getest: een bak zo in de koelkast en andere in een aparte schaal

Onlangs kocht ik 2 dezelfde bakken aardbeien. De ene doos ging zo de koelkast in, de andere heb ik afgedekt in een schaal met keukenpapier bewaard. De eerste bak moest eigenlijk na een dag op, want de aardbeien werden vochtig en kregen beurse plekken. De tweede bak met aardbeien bleef dagenlang goed. Het werkt! Zo kun je het beste aardbeien bewaren.

Zo kun je het beste aardbeien bewaren

Tegen voedselverspilling

Het kost je een paar minuten, maar je kunt langer genieten van je aardbeien; prima toch? Zonde van al die aardbeien die het niet gehaald hebben om op te eten.


Aardbeien langer bewaren

Heb je geen tijd om je aardbeien binnen enkele dagen op te eten of heb je heel veel aardbeien? Je kunt aardbeien ook goed invriezen. Ideaal voor een smoothie, in de yoghurt, een taartvulling of kwarktaart. Hoewel ze nog goed te eten zijn, verliezen ze wel de sappige bite die aardbeien hebben als ze vers zijn.
Gerelateerde posts

Comentarios