top of page

ZOET van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit


Zoet van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit
ZOET van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit
Lekker en Simpel, willen we dat niet allemaal in de keuken bij het koken en bakken? Een unieke formule, want het foodblog Lekker en Simpel van het duo Sofie & Jorrit is enorm populair; net als hun boeken trouwens. Het duo heeft maar liefst al 4 kookboeken uitgebracht. Tijd om aan de bak te gaan? Vermoedelijk, want de fans begonnen zich al af te vragen wanneer dat bakboek nu een keer zou komen.

Bakken doet het duo vaker, maar het is niet echt de specialiteit op Lekker en Simpel. Vandaar dat het voor Sofie en Jorrit toch best een spannende reis was om een compleet boek vol te bakken.


En dan opeen wat het zover: ZOET van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit!

Lekker en Simpel; kennen jullie dit populaire kookblog en wat heb je eerder gemaakt van hun website? Laat het onderaan weten want ik ben zo nieuwsgierig!


Inhoud Zoet van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit

Maar liefst 125 recepten staan in een lekker handzaam boek allemaal bij elkaar. Voor ieder wat wils en voor elk moment. Naast taarten, cakes en koekjes ook toetjes, fudge, bladerdeeghapjes, brood en dranken.


Ook een rij basics ontbreken niet. Want hoe maak jij lemoncurd of vanillesaus, toffeesaus of een cream cheese frosting over de taart?


Zoet van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit

Sofie en Jorrit verzorgen niet alleen het recept, zij maakten ook de foto’s, samen met Jorian Lub. Ieder recept is voorzien van een smakelijke foto.


Geen rij ingrediënten of lappen tekst, waardoor de moed in je schoenen zakt en je het dan niet gaat maken.Bij ieder recept is ook vermeld hoe lang je met de voorbereiding bezig bent en hoeveel tijd om het af te bakken.


Zoet van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit

Foto Links: Een klassieke Franse appeltaart met in de vulling amandelmeel en dat maakt het vermoedelijk extra lekker.


Foto midden: Pindakaaskoekjes. Met slechts een paar ingrediënten bak je deze lekkere koekjes.


Foto rechts: Sticky toffee muffins. Heb jij dat nou ook dat je vooral naar die lekker toffeesaus moet kijken. Het laat me niet los zo lekker als het er uitziet.


Mars taart pompoencake

Bij het doorbladeren blijft vaak je oog steeds bij dezelfde recepten hangen. Ze hebben iets….. Dat had ik bij deze 2 taarten.


Foto links: Een behoorlijke verwennerij: Mars taart met een bodem van chocolate chip koekjes. Het gebruik van kwark in plaats van cream cheese maakt hem ietsje minder zondig.Foto rechts: Pompoencake met cream cheese frosting. Hoewel je op de foto kerstbomen en kerststerren ziet, kan deze taart wat mij betreft het hele jaar. Pompoen in cake is heel erg lekker, vooral als hij goed gekruid is. Deze cake heeft een lekkere dikke laag cream cheese met walnoten.


Oreotruffels en cheesecake in een glaasje

In het hoofdstuk brood, bladerdeeg en overig; vind je diverse soorten fudge, rolls, scones, oliebollen, puddingbroodjes, pecanbroodjes, kleine banketstaafjes en nog veel meer.


Foto links: Oreo truffles. Die zullen vast verrukkelijk zijn. Het woord OREO heeft altijd veel magie en wordt ook op mijn blog vaak drukbezocht.Foto rechts uit het hoofdstuk Toetjes: Aardbeien cheesecake in een glaasje. Een eigen glas vol vind ik altijd zo’n cadeautje helemaal voor jou alleen. Laagje voor laagje opsmikkelen. Ook handig als je voor bijvoorbeeld maar voor 2 of 3 personen iets wilt maken, dan is een taart vaak teveel.


Zoet van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit
ZOET van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit

Kijk, hier hou ik van en veel van mijn lezers ook. Aan de bak en graag niet te moeilijk. Een bescheiden rij ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Geen ingewikkelde technieken en snel iets lekkers op tafel.


Van Sofie & Jorrit mag ik wat lekkers voor jullie gaan bakken uit dit boek en ik kan maar niet beslissen wat dat gaat worden; met 125 recepten heb ik een beetje last van keuzestress, maar dat komt vast goed.

ZOET van Lekker en Simpel; Sofie en Jorrit is te koop bij de boekenwinkel. Bestel je het bij Bol.com dan is de kans groot dat je morgen al aan de slag kunt.

Paperback: ISBN: 9789461562661
-- DANK --
Graag wil ik Bertram + de Leeuw uitgevers  bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van ZOET van Lekker en Simpel oftewel Sofie en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie. De fotografie is van Sofie en Jorrit zelf en van Jorian Lub.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comentarios