Mariette van Tuyl van het bakblog Zoetrecepten ken ik al een aantal jaren. Het is een prachtige site met mooie foto’s en goede recepten. Ik volg haar dan ook op de voet en in de loop van de jaren heb ik een deel van haar recepten zien veranderen van zondig naar gezondigen oftewel; probeer eens wat vaker bewuster te bakken.
Een paar weken geleden was ik bij de feestelijke boekpresentatie van Puur Zoet. Het was erg gezellig en ik heb allerlei hapjes uit Puur Zoet kunnen proeven: heerlijk!
Heb je het review over Puur Zoet eigenlijk al gelezen? Je vindt het hier.
Deze actie is inmiddels voorbij. Nikki stelde de winnende vraag. Nieuwsgierig naar het lezersinterview? Je kunt het zeer uitgebreide interview met meer dan 30 vragen hier lezen!
Winactie: Stel je vraag aan Mariette van Zoetrecepten en maak kans op haar bakboek Puur Zoet!
Heel tof, Mariette vindt het heel erg leuk om mee te werken aan een lezers-interview bij Carola Bakt Zoethoudertjes en dankzij van Uitgeverij Forte mag ik hier zelfs een leuke winactie aan koppelen!
Weet je wat. Ik laat het Mariette zelf aan je vragen!
Wat moet je doen om kans te maken op het bakboek Puur Zoet van Mariette Tuyl?
Denk even goed na wat je heel graag van Mariette wilt weten? Bedenk een hele bijzondere, leuke, originele, zoete, ondeugende, inspirerende vraag aan Mariette. Plaats je vraag onderaan dit blog bij de reacties.
Je kunt je vraag stellen tot en met 2 mei. Daarna verzamel ik de vragen en stuur ze door naar Mariette. Ik ben heel benieuwd welke vragen zij gaat beantwoorden!! Zoet zal het zeker zijn.
Wanneer komt het interview online? Laat je email achter en ontvang altijd als eerste een bericht bij een nieuw blog! Je vindt deze mogelijkheid in de rechter balk.
Enne, volg je Zoetrecepten al op Facebook? En Carola Bakt Zoethoudertjes?
Heel veel succes.
Nieuwsgierig naar eerdere lezers-interviews met Rutger van den Broek, Menno de koning, Laura Kieft, Annemarie Pronk en Hans Spitsbaard? Je vindt eerdere lezersinterviews hier.
De actievoorwaarden vind je in de disclaimer.
Hallo Mariette,
Mijn naam is Frank en ik werk in een gevangenis. In mijn werkweekend ga ik lekker bakken met de mannen . We missen soms wel wat kennis van hoe we het aan gaan pakken. Ik ken nog wel wat dingen uut mijn oorspronkelijke bakkersverleden maar dat is 38 jr geleden. Dingen zijn veranderd. Ik ben vooral op zoek naar simpele dingen, koekjes en zo, die voor hen betaalbaar zijn en die ook te verkrijgen zijn. Ook wat gemakkelijke recepten zouden ons kunnen helpen. Misschien kan jij ons wat vooruit helpen met tips…
Bedankt alvast,
Frank
Hallo ik ben José , en ben op zoek naar taart- recepten waar gelatine vervangen is door agar-agar of dergelijke bindprodukten, omdat ik vegetarisch ben. Kun je mij daaraan helpen .
Verder ben ik erg nieuwsgierig naar de inhoud van je nieuwe boek
Hoi ik ben Steef. Bak graag taartjes.?. Nu zijn er in mijn directe omgeving mensen met verschilllende allergieën. Kun je mij helpen wat goede vervangers zijn voor ei en lactose?
Alvast bedankt.
Hoi Mariette,
in mijn omgeving heb ik een aantal mensen met diabetes (type 1 en 2) en dat is niet zo’n goede combinatie met mijn hobby: zoetigheid bakken. Kun jij me helpen aan diabetes-vriendelijke(re) recepten die ook gewoon lekker zijn?
Bedankt alvast!
Groetjes Patricia
Dag Mariette
Aangezien onze kleindochter allergisch is voor gluten, ei en alle zuivelproducten, zouden wij heel blij zijn mochten we het boek ‘Puur zoet’ ontvangen.
Vriendelijke groet (en mochten we in de prijzen vallen: hartelijk dank:) )
M.Louise Delmotte
Hoi Mariette, allereerst gefeliciteerd met je boek! Wat moet dat geweldig zijn. Wat ik aan jou wil vragen is, hoe begin je met een recept. Pak je een bestaand recept en maak die “gezonder zoet” en wat is de graadmeter voor een geslaagd recept, heb je jouw eigen proefpanel daarvoor ?. Hartelijke groet van Sandra Stieding
Hoi!! Ik vroeg me af (aangezien jouw recepten altijd voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk zijn met allergieeen enzo): als je zelf ergens allergisch voor zou moeten zijn, wat zou dat dan zijn zodat je nog steeds wel je eigen lekkere recepten zou kunnen eten? 🙂
Ik ben wel benieuwd wat het eerste recept is dat je zelf bedacht en gemaakt hebt en hoe je daar zo op bent gekomen.
Groetjes,
Marjolein
Is jouw favoriete tussendoortje stiekem een hartige?
Het valt mij op dat je slank bent. Als je graag bakt en toch zo slank bent, welke ingredienten gebruik je dan om slank te blijven.
Hi,
Mijn unieke vraag zou zijn:
Als je zelf een zoet recept zou zijn, wat zou je zijn? Welke ingrediënten maken jou, jou!?
Liefs,
Nikki
Hoi Mariette,
Ik vind het erg leuk om te bakken en maak vaak recepten van jouw blog. Bij mij mislukt er ook wel eens het één en ander. Op jouw blog zie ik altijd alleen maar perfecte baksels staan. Nu vroeg ik mij af of er bij jouw el eens iets mis gaat tijdens het bakken. En zo ja, wat is jouw grootste misbaksel of bakblunder geweest?
Groetjes, Henriëtte
Hoi Matiette,
Gefeliciteerd???.. dat wil ik als eerste tegen jou zeggen!
Ik volg jou op instagram en heb jou al een paar keer gemaild voor vragen en jij helpt mij altijd.
Door jou heb ik geleerd om karamelsaus te maken en heb ik al wat taarten van jouw site gemaakt
Ja nu heb ik eigenlijk twee vragen
De eerste is hoe is jouw liefde voor bakken ontstaan?
Mijn tweede vraag is en daar ben ik heel nieuwsgierig naar : hoe heb jij jouw mannetje ontmoet??
Ik mag maar 1 vraag stelllen.. moeilijk, want ik wil ze allebei vragen.
Okay dan ga ik toch maar voor mijn tweede vraag over jouw mannetje even iets anders dan koken.?
Hey, eerst en vooral een dikke proficiat voor je bakboek die je uitgebracht hebt. Het was zeker niet gemakkelijk en blijf het vooral verder promoten zodat iedereen zo’n boek in zijn keuken heeft staan?. Ik volg je al een tijdje op Instagram en weet dat het echt superlekker is wat je daar op bord toverd. Ik ben zeer geïnteresseerd in je boek en wil graag al de recepten uitproberen. Als ik het boek win zal ik snel de keuken in vliegen! Mijn lieverdjes hebben spijtig genoeg gluten, tarwe, lactose intolerantie/allergieën dus probeer ik graag alleen de recepten van mensen van wie ik weet dat het echt zo uitkomt zoals het er staat?
Mijn vraag aan je: heb je weleens een extreem moeilijk (ver) buitenlands recept uitgeprobeerd en het een eigen draai gegeven zoals in het boek gluten, of lactosevrij of vegaan etc?
Groetjes
In dit boek staan vast heeeeel veel lekkere recepten(die ik onwijs graag wil proberen), maar wanneer je veel bakt of een nieuw recept bedenkt gaat er ook vast wel eens wat mis. Over welk recept was je onwijs enthousiast, maar is uiteindelijk een mislukking geworden?
Gefeliciteerd Mariette, wat mag je trots zijn op je pareltje! Ik volg je website en je verrast me elke keer weer met je originele zoetrecepten! Je recepten zijn makkelijk te bereiden en op te volgen, dat maakt het aantrekkelijk om de keuken in te duiken. Dat is lang niet het geval bij andere foodbloggers.
Ik ben heel nieuwsgierig wat je zou maken als je de opdracht krijgt om in 1 mooi baksel zowel zoete als hartige smaken te verwerken? Welke producten ga je gebruiken en natuurlijk wat gaat het worden en waarom? Misschien ook gelijk wel een leuke uitdaging 🙂 !
Ik zou het supertof vinden als je mijn vraag beantwoord.
Hi Mariëtte,
Wat een leuk boek heb je samengesteld! Op Instagram en Facebook zie ik allemaal heerlijke foto’s voorbij komen. Echt een feestje! Het boek staat dan ook hoog op mijn verlanglijst! ?
Je recepten gebruik ik nu al veelvuldig bij het maken van taarten voor @debakshow,.
Ik ben erg benieuwd naar wie jouw held is op bakgebied. Of beter gezegd wie voor jouw een inspiratiebron is om nieuwe recepten te ontwikkelen.
Groetjes Carola
Hoi Mariëtte!
Ik ben groot fan van jouw blog, schrijfstijl en enthousiasme.
Mijn vraag aan jou is: Hoe zie je, door het doolhof van ongezonde ingrediënten in de traditionele bakrecepten, nog welke keuzes je moet maken om bewust te bakken?
Ik heb wel eens geprobeerd om bewuster te eten/bakken en vind het echt heel moeilijk!
Groetjes,
Lianne
Hi! Ik probeer zoveel mogelijk om zuivel van de koe en geraffineerde suikers te laten staan voor de conditie van mijn huid. Als suikervervanger gebruik ik dan vaak dadels. Heerlijk, maar wat meer variatie zou welkom zijn. Wat ken ik nog meer gebruiken? Ben benieuwd naar je antwoord. lfs. Nelise
Hoi Mariette ,Waar kan ik je s’nachts voor wakker maken
Hallo Mariette, Ik ben een grote snoeper & verzot op chocolate chip koekjes. Eigenlijk lust ik elke dag wel wat koekjes bij de thee. Ik maak ze altijd met suiker en met stukjes melk chocolade.
Ben sinds kort meer van de wat gezondere baksels. Ik heb geprobeerd de suiker door honing te vervangen, maar dat was geen succes. En ik hoorde ook dat honing nog meer calorieën zou hebben dan suiker…
Maar dat terzijde, ik maak zelf geen echte recepten. Heb er het talent duidelijk niet voor. Uitgelopen en/of verbrande randen.
Ik wil toch dolgraag genieten van een zelfgebakken kruimelig “melt in your mouth” (beetje zout van smaak) chocolate chip koekje.
Wat kan ik doen ipv de suiker, en het een echt zoet koekje laten blijven? Is dat mogelijk, of word het dan gewoon iets met cacaonibs en vrij bitter van smaak. Daar ben ik zelf geen fan van. En ik denk jij ook niet. Waar bak jij mee (als zoetmiddel) wanneer je (deze?) koekjes maakt? Lijkt het dan op mijn ongezonde favoriet of moet ik dat idee geheel loslaten?
Wat een boel vragen in 1 he? Ben reuze benieuwd naar je bak advies!
Wat is je favoriete baksel met fruit? Zelf geniet ik van aarbeien waar ik slagroom op spuit. Bovenop een chocolade taart gezet 🙂 Genietend van een punt, wat een pret. Kom ik tot het besef dat het tijd is voor ‘n nieuw recept. En ik weet dat jij heerlijke baksels hebt. Want ik lees en probeer met plezier je blog. Zoek daar iets uit zeg je dan toch 😉 Maar ik zie door de taarten de cupcakes niet meer. En bak niet alleen voor mezelf maar ook voor een kieskeurige meneer. Die allergisch is voor kiwi’s en niet van rode bessen houden kan. Jaja altijd commentaar van de zijlijn krijg je dan… Dus herhaal ik mijn vraag wat is je favo baksel met fruit. Gezond gaan genieten van je “besluit”. Lijkt me heerlijk echt te gek! Nu nog een plaatsje maken voor Puur Zoet op m’n keukenrek? Ik hoop dat hij deel gaat uitmaken van mijn recepten verzameling. Want bakken vol overgave is zó mijn ding 😀
Hoi! Al een paar geprobeerd om een reactie achter te laten, maar ik kreeg steeds een fout. Ik zou het boek zo graag willen hebben! Heb je altijd al gedroomd van een boek schrijven?
Hoi Lisa, je reactie is aangekomen, misschien dat het komt omdat de hosting van mij gisteravond bezig was met een probleem van de website (over waarom de reacties niet meer in mijn mail komen, maar alleen op de site). Probeer het s.v.p. nog een keertje of mail anders naar: info@carolabaktzoethoudertjes.nl
Doen hoor! Groetjes Carola
Ik volg je blog al vier jaar en vind het steeds leuker door de gezonde vegan receptjes. Hoe kom je steeds weer aan nieuwe inspiratie?
Hoi Mariette,
Gefeliciteerd met je eigen boek! Het ziet er prachtig uit en volgens mij staat het vol met lekkers!
Heb wel een aantal vragen voor je. Ben wel benieuwd of er nog een raar, gek of bijzonder ingredient is waarmee je nog een keer wilt proberen om een lekker baksel te maken?
Zijn er ook ingredienten waarmee je echt nooit zou willen bakken, bijvoorbeeld omdat je het niet lust of omdat het je niet er mee te bakken? Of is er iets wat je niet lust waarvan andere mensen het heel raar vinden dat je jet niet lust?
Ben heel benieuwd naar je antwoorden, dus hoop dat je mijn vragen wilt beantwoorden ☺ En ik wil natuurlijk ook heel graag je boek in huis hebben ?
Groetjes Laura
Hihi Mariette,
Superleuke actie! Voor school maak ik een werkstuk over veganisme, en om het echt te beleven leef ik een week veganistisch. Nu ben ik heel er op zoek naar een lekkere, zoete taart die veganistisch gemaakt kan worden. Ik ben ontzettend benieuwd of jij hier ook wel eens over nadankt en/of af en toe veganistisch leeft. Succes met een goede vraag uitkiezen! 🙂
X Inge
Hi Mariette! Gefeliciteerd met je superleuke nieuwe boek?? Wij hebben thuis kwartels en dus heel veel kwarteleitjes. Nu vroeg ik me dus af: is er een bijzonder of speciaal recept voor kwarteleitjes? Ik ben héél benieuwd?
Groetjes, Simone
Hoi, ik ben heel benieuwd naar je boek, van je blog word ik al heel blij. Super leuk dat je nu dit boek hebt geschreven, gefeliciteerd! En Carola, leuke actie:-)!
Mijn vraag: je bent begonnen met een ‘gewone’ zoete blog, wat was voor jouw de drive om op zoek te gaan naar gezondere zoete baksels/recepten en je steeds meer te focussen op gezondigen?
Ga zo door, ik bak weer lekker mee!
Groetjes, Petra
Mijn vrouw en ik houden erg van een heerlijke pudding als dessert. Rijstepudding met rumrozijnen of chocolade pudding met slagroom. Ach elke pudding is verrukkelijk is het niet?! Maar nu is mijn vrouw lactose intollerant geworden & verdraagt dus geen melk meer. Heb jij een idee hoe ik toch een lekkere pudding op tafel kan toveren?
Op je blog schrijf je Mariëtte dat je een diehard foodie bent. Ik ben nieuwsgierig wat je vroeger als klein meisje wilde worden. Lijkt me gaaf om je in augustus op Festival der zoete verleiding in actie te zien. Ga vooral zo door met al je leuke ideeën, super mooie foto’s en projecten! Ik blijf je volgen!
He Mariëtte ,
Al ontzettende leuke en inspirerende revieuws gelezen over puur zoet! Wát was nou doorslag gevend om van jou aller lekkerste recepten een boek van te maken? En hoeveel lef had je hiervoor hihi. Ik vind t iig super stoer en een prachtig boek wat ik graag zou willen hebben na die leuke revieuws !
Je heb vast al heel veel zoete baksels voor je grote liefde gebakken. Maar wat was jouw eerste zoete baksel wat je hem hebt voorgeschoteld? En vond hij het lekker??
He Mariette! Wat is jouw lievelingsrecept uit het boek? Maak je de recepten uit je boek nog wel eens zelf ook? Groetjes Robin
Ik heb een reactie geplaatst gisteren, maar ik zie hem er niet tussen staan? Klopt dat?
Hoi Merel, ik zie je vraag niet, niet op de achtergrond van mijn website, maar als je je vraag alsnog toevoegd, dan stuur ik hem mee! Mocht het niet lukken, mail me dan svp op info@carolabaktzoethoudertjes.nl.
P.s. ik heb wel wat problemen met de hosting, ga ze meteen maar weer eens een mailtje sturen…
Groetjes Carola
Hoi Mariette,
Ik organiseer met mijn (paardrij)studentenvereniging wel eens een toetjesdiner. Dat is dus dat we alleen maar toetjes/zoetigheid eten ipv normaal avondeten. Mijn vraag was dus of jij iets weet dat we dan kunnen maken dat lekker en gezond is? Want na zon’n avond wil je natuurlijk niet veel aankomen. En we hebben ook bijna altijd iemand die vegan is en iemand die een gluten allergie heeft. Daar moeten we ook rekening mee houden en dat is niet altijd even makkelijk.