top of page

Mijn favoriete kleur roze

Bij het bakken kan de kleur van je baksel je verleiden. Er zijn maar weinig natuurlijke kleurstoffen die goed blijven bij het bakken, maar roze is er een die het vaak erg goed doet. Andere kleuren bij het bakken worden vaak bepaald door het fruit dat je bovenop of in het gebak toevoegt. Bakken met roze is favoriet. Daarom hier speciaal voor jou; 14 x heerlijke recepten met roze in de hoofdrol!

advertentie

Bij het bakken is de kleur over het algemeen bruin in vele varianten. En hoewel ook bruine baksels mij ook zeker weten te verleiden komt dit mede ook vaak omdat je ogen zien dat het goed gebakken is, het een mooie vorm of korst heeft, misschien wel een mooie glans. Daarbij ruikt je neus de geur, en alleen al van een geur kan ik heel blij worden.

Maar kleur; dat is net als inpakpapier. Het cadeautje is zonder ook mooi maar mèt is het feestje compleet. Hou jij ook zo van roze? Ik heb hier een heerlijke culinaire roze reis voor je bij elkaar verzameld. Allemaal recepten waarbij de kleur roze een hoofdrol krijgt. Bij veel recepten zijn de natuurlijke kleurstoffen vaak afkomstig uit diepvriesfruit bijvoorbeeld bramen of frambozen.

Bij hartige recepten hebben bietjes enorme kleurkracht en ik gebruik ze dan ook graag. Ook maak ik graag gebruik van roze Ruby chocolade, waarbij de kleur afkomstig is uit de cacaobonen.

Pink is always an option

Aardbeien bavarois

zaterdag 13 januari 2024

Aardbeien bavarois in champagne glas

In België is TV-chef Roger van Damme echt een kunstenaar; soms maakt hij een bord met wel 20 kleine gerechtjes tot 1 dessert. Maar af en toe keert hij terug op aarde met een smakelijk en heel eenvoudig recept. Het zachte roze is afkomstig van verse aardbeien. Wedden dat je dit glas leeg eet, ondanks dat het best wel flink gevuld is!

Bramen kwarktaart

dinsdag 26 december 2023

Stuk bramen kwarktaart

Een kwarktaart die zich heel makkelijk laat kleuren met bramen. Wij hebben een bramenstruik in de tuin en eigenlijk gebruik ik bramen vooral voor het sap en voor het bakken. Door bramen in te vriezen; laten de celwanden na het ontdooien meer sap los. Dat is heel handig, want het is juist de sap die veel kleur en smaak bevat.

Chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten

dinsdag 26 december 2023

Chewy Ruby chocolade koekjes met pecannoten

Sinds enkele jaren is er ook roze chocolade op de markt van Callebaut me de naam Ruby. De chocolade is niet gekleurd maar is afkomstig van een speciale chocoladeboon. Het smaakt naar frambozen; fruitig met een tikje zuur. Hier kun je in no time koekjes mee versieren of chocolaatjes.

Chocolade cupcake met hart van aardbeiencurd

dinsdag 2 januari 2024

Chocolade cupcake met hart van aardbeiencurd

Ken je lemoncurd? Een zachte smaakmaker met citroen? Je vindt het in de supermarkt bij de Engelse marmelade of jam. Je kunt het zo gebruiken om een laagje smaak aan te brengen bij gebak, maar ik gebruik het ook graag als smaakmaker in cakes en vullingen.
Lemoncurd wordt steeds vaker zelfgemaakt, maar wist je dat je ook aardbeiencurd kunt maken? Gebruik het bij gebak, desserts of smeer het op je brood. Ik bakte cakejes en haalde een hart uit de cake om dit te vullen met aardbeiencurd. Cute en heerlijk om te eten!

Frangipanetaart met stoofperen

dinsdag 26 december 2023

Frangipanetaart met stoofpeertjes

Je hebt vele tinten roze. Stoofperen variëren van oudroze tot soms bijna rozerood. Ik maak zelf altijd lekker veel stoofperen zodat we er zowel ervan kunnen eten bij de maaltijd, als mee bakken. Zo kun je er bijvoorbeeld stoofperen tiramisu van maken, hele peren in een cake of deze frangipane taart bakken met prachtige roze peren.

Glanzend paleisbanket

dinsdag 26 december 2023

Roze paleisbanket

Deze strepen van paleisbanket snij je in stukken. Prachtig glanzende koekjes. Zou de koning en koningin ze ook graag eten bij een heerlijk kopje koffie? Zo chique en toch kun je ze gewoon zelf bakken in je eigen keuken.

Iced cuties oftewel minikoekjes met toefjes

dinsdag 26 december 2023

Roze minikoekjes

Hele kleine koekjes met toefjes van royal icing. Omdat het altijd tijd is voor schattig en omdat het er een heleboel zijn. Aan de bak!

Rode bieten hummus

dinsdag 26 december 2023

Rode bieten hummus met geroosterd brood

Zelf hou ik erg van bietjes. Je kunt ze gebruiken om brood te kleuren of een smeuïge chocoladetaart te bakken. Naast kleur en smaak krijg je ook nog wat meer groente naar binnen.
Met de basis van hummus kun je heerlijk variëren. Neem nu bijvoorbeeld deze hummus die prachtig rozerood is, een tikje zoet met een prachtige structuur.

Roosjes van een Fruittella snoepje

dinsdag 26 december 2023

Roosje van Fruittella snoepje

Soms hoef je zelf niets te kleuren. Deze schattige roosjes kun je heel makkelijk zelf maken met één Fruittella snoepje. Eigenlijk is het vooral knutselen. Deze leuke roze roosjes staan heel mooi op je taarten en cupcakes.

Roze brownie koeken

dinsdag 26 december 2023

Roze brownie koeken aan op koelrek

Voor de twijfelaar tussen brownies en gevulde koeken; bak een brownie eens in een cupcakevorm en geef hem een prachtig roze topping van een roze koek.

Roze chocolade flikken met Ruby chocolade

dinsdag 26 december 2023

Roze chocolade flikken met nootjes en rozijnen

Ohhh daar heb je weer zo’n makkelijk maar heel lekker recept met Ruby chocolade. Ruby chocolade kun je tempereren zodat je lekker stevige chocolade krijgt met een “knak” bite. Vul je flikken met mooie nootjes of studentenhaver.

Roze plaatkoek

donderdag 28 december 2023

Roze plaatkoek

Deze plaatcake is eigenlijk gebaseerd op een roze koek. Ik hou van plaatcakes en plaatkoeken om dat je ze zo goed kunt delen. En je kunt zelf beslissen hoe groot je ze wilt snijden. Deze cake is gebakken met olie in plaats van boter. Hierdoor wordt de cake heel zacht. Daarbij is de hoeveelheid vet in de cake een minder dan de helft van een gewone cake. Wij hebben het thuis niet gemerkt en door de roze laag smaakt de cake alsof je een gebakje eet.

Snelle aardbeien yoghurttaart

dinsdag 26 december 2023

Aardbeien yoghurttaart punt

Geen kwarktaart maar een yoghurtaart. Je kunt het type yoghurt kiezen die je zelf graag gebruikt; light of juist lekker vol van smaak. De aardbeien geven kleur en smaak en door de donkere oreo’s springt de kleur van de bodem eruit. Je kunt natuurlijk ook diepvriesfruit gebruiken als je graag wilt.

Tompoucen maken

dinsdag 26 december 2023

Roze tompouce

De lieveling tussen de Nederlandse gebakjes is roze! Lust jij ook zo graag een tompouce met een zoete roze topping? Zelf maken is nog lekkerder en eigenlijk goed te doen. Roze? Jazeker, behalve dan als de koning jarig is, dan mag het voor éénmaal oranje zijn.

Dit recept is gebaseerd op de tompouce van Cees Holtkamp.

Vegan aardbeien meringues

dinsdag 26 december 2023

Vegan aardbeien meringues in hartjes vorm

Natuurlijke kleurstoffen zijn te koop bij sommige winkels met taartproducten. Gemalen bietenpoeder vind je onder andere bij drogisterijen als Holland en Barrett met producten die vaak een gezondere keuze zijn. Deze lieve hartendiefjes zijn gemaakt met het vocht van kikkererweten, er komt geen ei aan te pas. Deze techniek heet aquafaba.

Oei, wat een lekkere rij recepten. Maak daar maar eens een keuze uit!

You can never go wrong with a litte pink!

Roosjes
Lego
LEGO Icons Rozenboeket

Deze roosjes zijn voor de eeuwigheid. Zoet en zo verrassend. Samen knutselen.

Ga naar
Chocolade hartjes
Dille & Kamille
Chocolade hartjes
Hartjes

Ben je sprakeloos? Vertel het met chocolade; hartje voor hartje.

Ga naar
Harten bakvorm
Wilton
Harten bakvorm

Geef je lekkerste cake-recept een boodschap mee.

Ga naar
Bewaar in glas
beugelpot

Bewaar de zomer in glas voor de winter. Versier je taart met de koning van de zomer.

Ga naar
bottom of page