top of page

10 x bakken in de herfst


10 x bakken in de herfst
Vanmorgen was ik aan het fietsen en ik rook een bekende lucht dat me blij maakte. Nee, niet de lucht van gekarameliseerde suiker of van vers brood. Ik rook de frisse lucht van de herfst en ik vond het heerlijk. Hoewel ik meer van de lente en zomer hou, omdat deze seizoenen je meer vrijheid met minder kleding geven, heeft ieder seizoen zijn charmes, ook de herfst. In de keuken kom je de herfst tegen, in smaken en kleuren.

10 x bakken in de herfst

Terwijl in de zomer de no bake recepten als kwarktaarten heel goed bezocht worden, houden we in de herfst van smaken met peer, noten, warme kruiden en pompoen. Ik heb ooit ook echte bladeren gebruikt als mal om koekjes mee te bakken en bladeren van chocolade te maken. Dus maak een mooie najaar-wandeling en snuffel voor inspiratie tussen deze 10 x bakken in de herfst.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Vervelen in de herfstvakantie is niet nodig; sommige recepten zijn heel geschikt om met kinderen te bakken.
 
Stoofperentaart met amandelen op wit bord

Deze stoofperentaart is gebaseerd op het basisrecept van de Oud Hollandse appeltaart uit een oud Margriet kookboek. Het kookboek wat mijn moeder altijd gebruikte. Van alle herfstrecepten is dit momenteel het meest bezochte recept op mijn blog. En dat snap ik natuurlijk want de bodem en randen van een appeltaart zijn verrukkelijk in combinatie met sappige stoofpeertjes.

 
Herfstbladeren als sjabloon voor chocolade bladeren

Wandel door de bossen of hou het dicht bij huis. Deze bladeren vond ik bij mij in de buurt. Ze waren nog lekker stevig en ik hoopte dat het lukte om hier bladeren van chocolade op hard te laten worden. Het ging heel goed. Zorg voor mooie stevige bladeren met een goede nerf, spoel de bladeren voorzichtig schoon en laat ze liefst zo plat mogelijk drogen. Lekker om te snoepen maar ook heel mooi als decoratie op taarten en gebak.

 
Sticky walnotentaart met een chocolade blad

Meteen dan maar een taartje die ik versierde met de chocolade bladeren van de foto hierboven. Super lekker natuurlijk op een taart die je op zijn kop bakt zodat de karamel lekker sticky over de taart heen druipt bij het omdraaien. Heerlijk met walnoten, wat zijn ze lekker! 
Chocolade eikeltjes met stroopwafel

Een leuke traktatie om te maken met kinderen. Niet zo moeilijk. Hou de kids wel goed in de gaten dat ze zich niet prikken aan de kleine houten prikker. Zijn ze niet cute?

 
Skins pompoentaart met zonnebloemen aan het afkoelen op rek

Niet bij deze rij fijne recepten, maar toch heel lekker is een spicy pompoencake. Ik heb een goed basisrecept waarin de pompoen de cake heel zacht maakt en de kruiden hier een bijzondere smaak aan geven. Deze skinny versie vond ik ook heel verrassend. Ik hou zelf veel van havermout en gebruik het regelmatig, basic of soms gemalen in een koffiemolen. Fijn om ook een healty recept tussen deze heerlijke rij te hebben. 
Champignon koekjes

Heb je al eens koekjes gegeten met maïzena? Bijvoorbeeld Surinaamse maïzenakoekjes of Zuid Amerikaanse Alfajores die Koningin Maxima dit jaar bakte voor haar verjaardag. Dit Turkse recept van paddestoelkoekjes geeft ook die typische bite die maïzenakoekjes hebben; ik vind ze heerlijk!

 
Cake met peer in kardemom half doorgesneden

Wil je de show stelen? Dan is deze cake met peer (een recept van Yvette van Boven) een aanrader. Moet je kijken hoe prachtig hij eruit ziet als je de cake doormidden snijdt.

 
Peer in bladerdeeg gemaakt door kind

Lauw uit de oven lekker met een bolletje vanille-ijs en heel geschikt om met kinderen te maken. Snel klaar en kan niet mislukken... ieder kind kan hier trots op zijn.

 
Hefstkoekjes in verschillende herfstkleuren

Ook dit recept is ontstaan na een wandeling in de buurt. Er liggen soms zulke mooie bladeren en daar wilde ik iets mee doen. Ik heb de bladeren als mal gebruikt en verschillende stukjes gekleurd koekjesdeeg door elkaar gekneed. De nerf van de bladeren drukte ik in de koekjes en dat gaf een heel leuk effect. 
Perentaart met saus

Laat buiten de wind maar waaien; binnen wacht een taartje met peer, bruine suiker en een snelle karamelsaus dus je humeur kan niet meer stuk.

 
Spicy pompoen cake op houten plank

Wow, pompoenbrood een beetje als bananenbrood dus meer cake dan brood maar lekker kruidig en minder vet en minder suiker. Probeer het eens!

 

Uitgebakken?

Tijd voor een heerlijke Pumkins spice latte een recept van Starbucks

Uitgebakken? Met dit recept van pumpkin spice latte van de Starbucks maak je supersnel deze heerlijke herfstdrank!Gerelateerde posts

תגובות


bottom of page