top of page

9 x koekjes bakken voor in de kerstboom


6 x koekjes bakken voor in de boom
9 x recepten met kerstkoekjes voor in de boom

koekjes bakken voor in de kerstboom

De dagen worden met de dag donkerder en zelf kan ik dan niet wachten om de kerstboom te zetten. Op de een of andere manier staat hij bij ons thuis ieder jaar wat eerder, maar niet eerder dan 5 december, want anders vergist Sinterklaas zich als hij bij ons thuis komt. Voor mij geeft een kerstboom zowel letterlijk en figuurlijk licht in de donkere dagen. Maar een boom met lichtjes is natuurlijk een beetje kaal.

Mijn boom is vrij bont, maar dat komt omdat het een boom vol herinneringen is. De kerstboom heeft als jaarringen van een boomstam, zijn versieringen ieder jaar verdiend. Saaie ballen, bijzonder mooie sierlijke versieringen, strikken, vogeltjes en zelfs een paar vissen. Sommige versieringen zijn gekregen, sommige zijn gekocht en sommige gemaakt.


Hoe leuk is het als je de kerstboom versierd met zelf gebakken koekjes, die met glanzende strikken een mooie plek krijgen. Soms dicht bij een lampje omdat ze er dan extra mooi uit zien.

Heb jij je boom al eens zoet gevuld. Mijn collega-bloggers hebben een aantal inspirerende recepten voor je, er zit vast wat bij voor je!


Kerskransjes bakken

Eva de Vries van Eef kookt zo bakte deze lekkere roomboter kerstkransjes, een typisch Nederlandse lekkernij, wie kent het niet!


6 x koekjes bakken voor in de boom


Judith van My Foodblog bakte deze kerstkransjes met witte chocolade, cranberry’s en pistachenootjes. Ik ben bang als ik deze zou maken met witte chocolade en pistachenootjes ze nog geen dag in de boom zouden hangen……


glas in lood koekjes

Anne Marie van My Happy Kitchen bakte deze snelle glas in lood koekjes. Echt super leuk en heel mooi als je ze vlak voor een lampje hangt. Heb je het al eens geprobeert om glas te maken van zuurtjes? Zo leuk om te doen!Kerstkoekjes bakken

Veronique van Oh My Dish bakte deze makkelijke kerstkoekjes; handig want de decembermaand is het al druk genoeg! Gaatje erin, strik er door en ophangen maar!


meringue kransjes bakken


De kokende zussen (wat klinkt dat gezellig!!) bakten deze lekker merinquekransjes met chocolade en spikkels. Wat zien ze er gezellig uit!


6 x koekjes bakken voor in de boom

Terwijl dit artikel net online is gegaan stuurt Anne Marie van My Happy Kitchen nog een leuke tip! Een tip die leuk is om te maken en je hele huiskamer lekker doet ruiken. Een kerstslinger met sinaasappel, kaneel en laurier. 6 x koekjes bakken voor in de boom

Andreas Kort van Met Kort in de keuken heeft een eigen versie van kerstkransjes met lekker veel amandeltjes of suikerpareltjes on top!


6 x koekjes bakken voor in de boom

Annabella van Annabella’s foodblog bakte kerstboom meringues die je denk ik het beste of bij de boom kan zetten, in de boom op de takken zou natuurlijk ook kunnen!


glas in lood koekjes

Lang, lang geleden toen Carola Bakt Zoethoudertjes net geboren was bakte ik deze glas in lood koekjes. Het is een even een werkje met kleine uitstekertjes, maar dan heb je ook wat.


Zin om te bakken? Ga jij ook een van deze koekjes bakken en wil je ze ons graag laten zien? Bij de foto op Pinterest is een mogelijkheid om een foto te uploaden. Doen hoor!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page