Appel plaatkoek met appeltaartmix
top of page

Appel plaatkoek met appeltaartmix


Appel plaatkoek met appeltaartmix
Al een hele tijd ligt thuis een appeltaartmix te niksen in de kast, hoe deze daar gekomen is, blijft een raadsel.  Ik kan me er niet toe zetten er ook daadwerkelijk een appeltaart van te maken. Voor mij is een appeltaart die van mijn moeder, met een lekker stevig deeg. Ik besloot wat anders met deze leftrover te maken. Eentje met lekker veel appels en een beetje chocolade on top, want het oog wil natuurlijk ook wat, toch? De basis is nog steeds appeltaart, maar dan net een beetje anders. Appel plaatkoek met appeltaartmix maken? Met dit recept heb je in no time zo'n lekkere plaatcake op tafel.

Appeltaartmix over? Bak er deze plaatcake met appeltjes van

En dan ineens heb je een lekker plaatkoek (of vind jij het meer een plaatcake) voor bij de koffie. Lekker joh!


Appel plaatkoek met appeltaartmix

Appel plaatkoek met appeltaartmix

Benodigdheden voor een bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm:

  1. 1 pak appeltaartmix dat werkeloos in de kast staat

  2. 75 gram suiker

  3. 180 gram boter op kamertemperatuur

  4. 3 medium eieren

  5. 2 eetlepels melk

  6. 1 theelepel kaneel

  7. 3 -4 flinke jonagold appels naar smaak

  8. Optie: een half zakje (8 gram) bakpoeder om de koek iets luchtiger te krijgen

  9. Optie: 50 gram chocolade om de bovenkant


Appel plaatkoek met appeltaartmix

Appel plaatkoek met appeltaartmix

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch) of 190 graden met onder- en bovenwarmte.

  2. Bedek je bakvorm met boter en bloem of met bakpapier.

  3. Mix de boter met de suiker goed luchtig. Mix vervolgens ei voor ei luchtig door de mix, gevolgd door de appeltaartmix. Maak het beslag iets dunner door er melk aan toe te voegen. Indien je het graag iets luchtiger wilt bakken, voeg dan nog een half zakje bakpoeder toe.

  4. Schil de appels en snij de appeltjes desgewenst in schijfjes of blokjes.

  5. Roer de kaneel door de appeltjes en spatel ze bij het beslag.

  6. Vul de bakvorm en bak de appeltjescake of appeltje plaatkoek (het is niet het één, maar ook niet het ander….) in ongeveer 40-45 minuten gaar. Hou na een half uur de oven in de gaten. De cake/koek is platter en dus eerder gaar dan een gewone appeltaart.



En, wat vond je van de lefrover?


Tip: Het lijkt me ook heerlijk om (dronken) rozijnen en/of geroosterde nootjes aan deze appelkoek of appelcake toe te voegen.

Gerelateerde posts

bottom of page