top of page

Bitterkoekjes recept


Bitterkoekjes recept
Bitterkoekjes zijn hele populaire koekjes; ik vind ze zelf ook erg lekker. Heerlijk bij een kopje koffie of thee, maar je kunt ze ook gebruiken in dessert of meebakken in cakes voor een lekkere bite. Waarom worden bitterkoekjes niet zo vaak zelf gebakken? Dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Ik ging aan de slag met dit bitterkoekjes recept. Deze zelfgebakken exemplaren zijn licht krokant en chewy. Dat maakt ze ook interessant voor de kritische proever.

De amandelkoekjes zijn heel geschikt om allerlei gerechten te pimpen. Wat dacht je van bitterkoekjes in cakes en desserts. Zelf gebakken bitterkoekjes zijn ietsje zachter dan de exemplaren uit de supermarkt, hebben een knapperig gebarsten korstje en zijn vol van smaak. De koekjes zijn glutenvrij, dus mag of wil je liever geen gluten eten, dan zijn dit ideale koekjes.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Gebruik eiwitten die je over hebt eens om bitterkoekjes te maken

In Italië bakken ze een eigen variant van bitterkoekjes, amaretti. Deze zijn echter een stuk harder en daardoor een stuk langer houdbaar.


Bitterkoekjes? Ze zijn glutenvrij!
Bitterkoekjes maken

Bitterkoekjes recept

Benodigdheden:

 1. 160 gram amandelmeel (of maal zelf witte amandelen)

 2. 160 gram poedersuiker

 3. 2 eiwitten

 4. 1 theelepel amandelextract (of amandellikeur)


schept hoopjes bitterkoekjesdeeg op de bakplaat

Recept bitterkoekjes

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).

 2. Amandelmeel kun je kant en klaar kopen maar je kunt het ook zelf malen. Zelf doe ik dat met een koffiemolen. Overigens maal ik ook van gewone suiker poedersuiker. Mijn koffiemolen wordt voor allerlei doelen gebruikt maar niet voor koffie…..

 3. Roer het amandelmeel en het poedersuiker door elkaar. Klop de eiwitten een beetje los met een vork en mix de eiwitten en het extract vervolgens door de amandelmix met poedersuiker.

 4. Je kunt een ronde, gladde spuitmond gebruiken om doppen te  spuiten. Zelf heb ik de doppen gespoten met mijn spuitzak zonder spuitmond. De gat aan de onderkant van mijn spuitzak is voor mij perfect.

 5. Spuit de koekjes op bakpapier of anti-aanbakmat.

 6. Maak vinger nat en druk de puntjes wat platter.

 7. Bak de bitterkoekjes in de oven in 15-17 minuten gaar.De bovenkant krijgt een prachtig gebroken crust, zoals het ook hoort bij bitterkoekjes. Eet ze met een sterke espresso, voer ze dronken met likeur en verwerk ze eens in een dessert, pudding of cake.


Lekker!!


Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page