Plaatkoeken zijn over het algemeen heel gemakkelijk om te maken. Beetje kloppen, roeren, in het bakblik en bakken maar. De vorm leent zich om in mooie egale stukken te snijden en dat is handig als je de koeken wilt delen of gaat trakteren. Extra handig bij deze koeken is dat ze wel even buiten de koeling kunnen. De basis van het recept is het recept voor blondies; de iets lichtere (van kleur) variant op de brownie.
Je hebt veel candybars, maar het leek mij heerlijk om Snickers te verwerken in deze plaatkoek. Een Snicker bestaat uit nougat, pinda's, karamel en chocolade en dat maakt deze blondies met Snickers lekkerrrrrr!
Snickers of andere candybar
Je kunt ook grote Snickers gebruiken voor dit recept, maar als versiering bovenop vind ik zelf mini-snickers meer geschikt. In deze blondies gebruikte ik Snickers. Ben jij niet weg van Snickers? Andere varianten van candybars als Mars, Bounty, Twix, Rolo's of M&M's lijken mij ook heerlijk in een blondie.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Blondies met snickers
Benodigdheden voor een bakblik van 20 x 20 cm:
150 gram gesmolten en weer afgekoelde boter
150 gram lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
150 gram bloem
50 gram havermout
1 ei
1/2 theelepel zout
200 gram mini Snickers (11 stuks) en eventueel een paar meer voor bovenop
50 gram melkchocolade
Eventueel wat sprinkles
Blondies met snickers
Smeer een bakblik in en bedek het licht met wat bloem of bekleed het bakblik met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 200 graden bij een oven met boven- of onderwarmte.
Klop het ei luchtig met de lichtbruine basterdsuiker en vanillesuiker.
Snij de Snickers in stukjes.
Voeg de gezeefde bloem, de havermout en de gesmolten boter bij de ei met suiker. Roer het met een spatel door.
Voeg de stukjes Snickers toe, roer het door en vul het bakblik met het beslag.
Bak de blondies met Snickers in ongeveer 25 minuten gaar. Bak blondies niet langer dan nodig om te zorgen dat ze lekker smeuïg blijven. Laat de koek goed afkoelen.
Hak de chocolade in stukjes en verwarm het in een pan of in de magnetron. Maak met een theelepel strepen van chocolade over de afgekoelde koek en verdeel 16 plakjes van een Snicker over de blondiekoek. Strooi eventueel nog wat sprinkles voor een extra effect over de bovenkant.
Snij de koek in 16 stukken.
Heb je nog een handje lekkere pinda's in huis? Lijkt mij heerlijk door de blondie!
Blondies met Snickers bewaar je zo
Je kunt je blondies goed afgesloten zo'n 4-5 dagen bewaren. Wil je ze langer bewaren? Verpak ze goed en bewaar ze maximaal 3 maanden in de diepvries.
Comments