top of page

Broodmuffins bakken in de pan


Broodmuffins bakken in de pan
De liefde voor brood is bij mij heel groot. Ik kan dan ook niet begrijpen dat je bewust koolhydraatarm gaat eten. Ik heb het ooit overwogen, maar direct naast me neer gelegd. Een dag zonder brood is een dag niet lekker gegeten. Een vers broodje is puur geluk; de geur, die smaak, dat krakende korstje dat zich niet zomaar laat winnen en dus moeten je kiezen extra hun best doen. Niet iedereen voelt zich een broodbakker en durft het aan om brood te gaan bakken.

Voor alle broodbakkers, dus ook de beginnende, is dit een perfecte recept! Broodmuffins bakken in de grill pan uit de Broodbijbel van Hiljo Hillebrand! En het kneden van brood? Dit kun je door je spierballen te gebruiken of met een beetje geluk heb je een keukenmachine of een handmixer om je een handje te helpen.


Een dag zonder brood is wat mij betreft een dag niet echt lekker gegeten

Broodmuffins bakken de pan

Broodmuffins bakken in de pan

Benodigdheden voor 7-8 muffins:

 1. 225 gram tarwebloem

 2. 10 gram verse gist of 3,5 gram gedroogde gist (is een half zakje)

 3. 180 gram melk

 4. 6 gram boter

 5. 6 gram suiker

 6. 3 gram zout

 7. Eventueel rijstebloem of andere bloem om op het aanrecht te strooien

 8. Ronde uitsteker van ongeveer 7 cm (kan ook glas zijn of beker)

Broodmuffins bakken de pan

Broodmuffins bakken in de grillpan

 1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed hier een lekker soepel deeg van. Dit duurt als snel een kwartier.

 2. Laat het deeg rusten in een kom die je afdekt met plastic folie. Vaak gebruik ik hiervoor een pedaalemmerzak. Laat het deeg 30 minuten rijzen.

 3. Strooi wat rijstebloem (is iets fijner dan gewone bloem maar gewone bloem werkt ook) op het aanrecht en rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is. Steek hier 7-8 rondjes uit.

 4. Verwarm de grillpan voor op een mediumvuur, maar laat de pan niet te heet worden. Zet het vuur wat lager en leg de plakjes brood in de pan.

 5. Draai de broodmuffins na ongeveer 7 minuten om (hou het goed in de gaten!) voor een 7 minuut durende baksessie aan de andere kant.

 6. Behalve dat de grillpan mooie strepen bakt op de muffin, geeft het ook een typische grillsmaak aan je broodje. Echt heel lekker en eigenlijk zo makkelijk om te maken!


Broodmuffins bakken de pan

Brood bakken zonder oven, hoe leuk is dat! Zoet, hartig, dun of dik belegd, aan jou de keuze. Ik ben zo benieuwd of jij ze ook gaat maken.

Dit recept voor broodmuffins is afkomstig uit de

Broodbijbel van Hiljo Hillebrand.

De bijbelserie is bij ons thuis favoriet omdat iedere kook-of bakbijbel zo’n prachtig naslagwerk is. Nieuwsgierig? Een review kun je hier lezen.Zelf aan de bak?

De broodbijbel is verkrijgbaar in de boekwinkel. Bestel je het via Bol.com, dan is de kans groot dat je morgen al aan de bak kunt!


Broodmuffins bakken de pan


Gerelateerde posts

Yorumlar