top of page

9 x bakken voor pappa met Vaderdag


9 x bakken voor pappa met vaderdag
Het is bijna Vaderdag en natuurlijk gaan we pappa weer flink verwennen dit jaar. Hoewel pappa best wel een zoetekauw is, gaat zijn hart vaak nog sneller kloppen bij hartige ingrediënten als vlees, bier en boter. Daarom heb ik 9 x bakken voor pappa met Vaderdag voor je verzameld. Recepten met voornamelijk een hartige inslag, vaak op een bijzondere manier vormgegeven.

Haal het bier maar tevoorschijn, de ham, de grillpan en het gehakt. Maak er lekker veel want pappa lust ze vast als ontbijt, als lunch, maar ook tussendoor op iedere moment van de dag.

Veel recepten lenen zich ook heel goed om geholpen te worden door kinderen. Bij sommige mogen ze lekker knippen met een schaar in het deeg, rolletjes gehakt draaien, het flesje bier openen of hartjes stansen uit deeg. Zo nu snel bakken voor pappa met Vaderdag.

 

Saucijzenstaaf bakken

Saucijzenstaaf op houten plank

Een topper tijdens de feestdagen in december, al lusten de mannen thuis dit het hele jaar door. Verrassend makkelijk en weet jij het geheime recept waardoor deze staaf extra lekker wordt? Je leest het in het artikel.

 

Broodrollen met radlerbier, hazelnoten en maanzaad 

broodrollen met radlerbier, hazelnoten en maanzaad

Citroen en maanzaad zijn vriendjes, dat kom je vaker tegen in bakrecepten. Ditmaal combineerde ik de citroensmaak met radlerbier in broodrolletjes. Lekker met geroosterde hazelnoten.

 

Saucijzenbroodjes bakken

sucijzenbroodjes net uit de oven op bakpapier

Zelf de lekkerste saucijzenbroodjes bakken. Kijk eens hoe lekker ze zijn! Voor de mooiste en lekkerste saucijzenbroodjes gebruik je vers bladerdeeg uit de supermarkt. Mijn voorkeur gaat uit naar het bladerdeeg van tante Fanny of maak het gewoon eens zelf. Wat een verschil!

 

Rozenbroodjes met ham en kaasvulling

Rozenbroodjes met ham en kaasvulling op glazen plateau

Hartige rozenbroodjes met ham en kaasvulling, pappa is echt wel romantisch! Zeker als je roosjes maakt met een ham-kaasvulling. Een liefdevol hartige taart als ontbijt; daar scoor je gegarandeerd mee.


 

Bierbrood zonder kneden uit gietijzeren pan

Bierbrood met knapperige korst in de gietijzerenpan

Biertje bij het ontbijt! Bierbrood zonder kneden uit gietijzeren pan. Je kinderen kunnen het gewoon mee eten hoor, de alcohol uit het bier verdwijnt tijdens het bakproces en het bier laat je brood prachtig rijzen. Moeilijk? Zeker niet. Dit brood hoef je niet te kneden en roer je de avond ervoor alle ingrediënten door elkaar. Roeren, de volgende dag vormen, rijzen en bakken maar.

 

Wafels van croissantdeeg oftewel croiffles

Wafels op porcelijnen schaal

Op zoek naar weer eens een ander recept dan de gebruikelijke croissants? Bak ze eens als wafels in een wafelijzer. Dit kan hartig zoals dit voorbeeld, maar zoet is ook erg lekker. Ook handig als je geen oven hebt en toch iets lekkers wilt maken.

 

Aangeklede gehaktbroodjes

Aangeklede worstenbroodjes op afkoelrekje

Mooi aangeklede gehaktbroodjes. Er zijn veel technieken met insnijden of knippen. Zo maak je van een saai broodje ineens een prachtig exemplaar. En met een pittige gehaktvulling…., wat zal pappa blij verrast kijken. Maak er lekker veel, je kunt ze ook goed invriezen en kort nog even afbakken na het ontdooien.


 

Broodmuffins uit de grillpan 

Muffins van de grill, op houten plank

Omdat niet iedere dag de bbq aankan, kun je pappa toch de stoere, rokerige smaak serveren door deze broodmuffins af te bakken in een grillpan. Makkelijk hoor, je hebt helemaal geen oven nodig. De prachtige strepen van de pan maken de broodjes heel aantrekkelijk.

 

Croissants met ham, kaas en ananasjam

Croissants die met kwast worden ingesmeerd

In-geknipte croissants met ham, kaas en ananasjam. Oprolbare croissants; je kunt er veel leuke dingen mee maken. Ik vulde ze met ham, kaas en ananas en pakte de schaar en KNIP. Deze zoet-hartige croissant verrassing doet pappa watertanden.

 

Ik hou van je pappa

Hartjes voor Vaderdag die je kunt eten

“Ik hou van je pappa”, scone-harten. Naast hartig zijn de meeste pappa’s ook enorme zoetekauwen. Mannen houden gewoon van hartig EN zoet! Papa = lief en maak voor je jouw lieverd eens deze lieve Engelse klassieker in een liefdevol hartenjasje.

 

Lekkers bakken voor pappa met Vaderdag


Gerelateerde posts

bottom of page