top of page

Cheesecake met dulce de leche


Cheesecake met dulce de leche
Cheesecake met dulce de leche
In een toko loop je soms langs verrassende producten. Je kent misschien wel dulce de leche? Een karamel van gecondenseerde melk die je uren in kokend water laat staan? Ik maakte een Cheesecake met dulce de leche….. maar dan de chocolade versie.

Zo liep ik tegen de chocolade versie van gecondenseerde melk aan. Hier had ik nog nooit van gehoord. Hoe zou het smaken als je het een tijdje in kokend water laat staan?

Cheesecake met dulce de leche

Ik durfde het blikje niet langer dan 1,5 uur te laten koken omdat ik niet wist hoe dik de inhoud was. Niet heel erg dik vermoed ik, want na 1,5 uur was de gecondenseerde melk veranderd in een soort chocolade saus met de smaak van goede pure chocolade.

En zo ontstond deze versie van cheesecake met vanille en chocolade met een snufje Chilipeper. Natuurlijk kun je ook gewone dulce de leche gebruiken. Want het vinden van de chocoladeversie is niet eenvoudig.

Cheesecake met dulce de leche chocolade

Recept cheesecake met vanille & dulce de leche (chocolade)

voor taart van ongeveer 20-22 cm doorsnede

Benodigdheden:

Bodem:

 1. 200 gram maria biscuitjes of andere koekjes die je lekker vindt of over hebt (bastogne b.v.)

 2. 3-4 theelepels cacaopoeder

 3. 1 theelepel kaneel

 4. 2 theelepels suiker

 5. 80-100 gram gesmolten boter

Vulling:

 1. 450 gram kwark

 2. 200 ml. slagroom

 3. 100 gram suiker

 4. 1 theelepel maizena

 5. 1,5 theelepel vanille extract of 2 zakjes vanillepoeder

 6. 3 eieren

 7. 1 blikje gecondenseerde melk met chocolade. Deze is niet makkelijk te vinden. Oriëntal in de Beverwijkse bazaar verkoopt het. Natuurlijk is gewone dulce de leche ook heerlijk en een goede optie!

Maak een dag voor het bakken de dulce de leche en laat het afkoelen.

Cheesecake met dulce de leche chocolade
Cheesecake met dulce de leche

Zo maak je deze cheesecake met dulce de leche

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven).

 2. Maal of hak de biscuitjes fijn. Roer hier het cacaopoeder, het kaneel en de suiker doorheen. Smelt in een pan de boter. Roer dit door de gemalen biscuitjes en bedek hier de bodem van de vorm mee.

 3. Bedek het midden van de bodem met de gecondenseerde chocolademelk (ongeveer 1/3e blikje).

 4. Hierop strooide ik wat Chilipoeder maar de smaak van de taart was sterk genoeg om het effect van de Chili volledig te verliezen.  Ik proefde het dus niet meer terug.

 5. Klop de slagroom met de suiker een beetje lobbig, niet helemaal stevig. Mix de kwark een beetje los met de maizena. Voeg de vanille, de eieren toe en voeg tenslotte de slagroom bij het geheel.

 6. Vul de taartvorm met het kwark-slagroommengsel.

 7. Versier de bovenkant met gecondenseerde melk op een manier dat jij leuk vindt.

 8. Bak de taart in de oven. Na ongeveer 40 minuten is de taart klaar. Zet de oven uit, maar open de deur niet. Anders kan de taart wat inzakken. Laat de taart nog een klein uurtje in de oven afkoelen.

Laat de taart goed afkoelen in de koelkast.

Alsof ik een stel hyena’s in huis had. De taart werd bijna bewaakt en netjes verdeeld opgegeten. Dat komt goed uit want een cheesecake vind ik persoonlijk de eerste of tweede dag erg lekker. Daarna wordt hij wat zachter en minder lekker is mijn ervaring.

Cheesecake met dulce de leche

Say cheese to cheesecake.

Bewaren

Gerelateerde posts

Comments