top of page

Passievruchten curd maken

Passievruchten curd maken
In veel recepten gebruik ik tegenwoordig lemoncurd omdat het gebak, vullingen en toppings supersnel een heerlijke citroensmaak geeft. Een paar maanden geleden was ik aan de bak bij het baklokaal in Roosendaal en daar aten we tussen de middag heerlijk rustiek zelfgebakken brood van Manuela. Tussen het beleg stond ook een potje met een bijzonder lekkere smaak: “Is het passievruchten curd?” vroeg ik en Manuela knikte. Passievruchtencurd maken is net zo makkelijk als de andere varianten en is een bijzondere smaakmaker. Dat maak je voortaan gewoon zelf.

Het was gemaakt van passievrucht uit de diepvries. Niet voor mij dus dacht ik want deze diepvriesblokjes met passievrucht is volgens mij alleen verkrijgbaar bij de speciaalzaken. Maar…… onlangs ontdekte ik dat deze goddelijke blokjes voor iedereen in de diepvries verkrijgbaar zijn. Albert Heijn heeft sinds kort doosjes passievrucht tussen het diepvriesfruit in het assortiment; tijd om Passievruchten curd te maken!


Lemoncurd, aardbeiencurd, bramencurd en de passionele passivruchtencurd. Vaak heel gemakkelijk met diepvriesfruit.


Niet alle AH-winkels verkopen passievrucht uit de diepvries. Vraag er naar; zo krijg je passievrucht uit de diepvries ook bij jouw winkel in het assortiment. En misschien wil jouw AH het voor je bestellen.

Blokjes passievrucht uit de diepvries koop je in de supermarkt

Passievruchten curd maken

Benodigdheden:

 1. 250 gram passievrucht uit de diepvries

 2. 150 gram boter

 3. 200 gram suiker

 4. 2 theelepels citroensap

 5. 5 eidooiers

 6. 13 gram maizena


Ook nodig:

 • Potjes om de curd in te bewaren.

Zelf gebruik ik graag meerdere kleine potjes. Handig om steeds klein 1 potje open te maken in plaats van een grote pot die maar 3-4 weken in de koelkast houdbaar is na openen.

Passievruchten curd maken

Passievruchten curd maken

 1. Vul een grote pan met water en doe de glazen potten en potjes en de deksels in de pan. Breng het water aan de kook en laat de potten een kleine 5 minuten koken. Haal de potten en deksels uit de pan met een tang en zet ze op zijn kop op een schone theedoek.

 2. Doe de ontdooide fruitblokjes in een pan met de boter, de suiker en de citroensap en zet de pan op een klein vuurtje. Verwarm het langzaam tot de boter gesmolten is en de suiker opgeloast. Roer in een ander schaaltje de maizena door de eidooiers. Nu gaan we familie maken; oftewel: laat de dooiers langzaam wennen aan de warmte van de inhoud van de pan.

 3. Schep een eetlepel bij de eidooiers, goed doorroeren gevolgd door nog enkele eetlepels. Voeg nu langzaam het eidooiermengsel bij de warme pan en blijf de inhoud van de pan flink doorkloppen. Verwarm de pan opnieuw, de passievruchtencurd zal gaan binden door de maizena en de eidooiers.

 4. Vul de potten met de passievruchten curd tot, bevestig het deksel en zet de pot onderste boven. Zo is de curd op een donkere plek wel een jaar houdbaar. Eenmaal open moet je de curd in de koelkast bewaren, liever niet langer dan 3-4 weken.

Passievruchten curd voor in de taart, vulling of op je brood

Liever geen pitjes van de passievrucht in je curd? Laat de bevroren blokjes ontdooien en zeef de pitjes uit het fruit met een grove zeef. Zelf vind ik de pitjes juist mooi en als ik eerlijk ben, merk ik het niet eens bij het eten.

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page