top of page

Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd


Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd
Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd
Eigenlijk is elke dag geschikt om iemand te laten weten dat je van iemand houdt!  Daar hoeft het niet perse moederdag of Valentijnsdag voor te zijn. En ben je niet zo iemand die van hartjes houdt, dan gebruik je toch gewoon een andere vorm. Ik zal het niet verklappen hoor! Feit is dat chocolade en aardbeien heel goed bij elkaar passen en dus deze Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd een match made in heaven is. De aardbeien curd is fruitig, zoet en heeft toch een zuurtje. Dit combineert heel goed bij de chocolade cupcake.

Als ik iets graag wil en het lukt niet ga ik vaak op zoek naar een oplossing. Ik wilde graag cupcakes maken en een hart uit stansen en vullen met aardbeien curd. Helaas waren al mijn hartenvormpjes, ik heb er overigens best veel, te groot. Er zou niets meer van de cupcake overblijven. Wat nu?


Geen aardbeien in huis voor aardbeien curd? Een schepje lekkere jam kan natuurlijk ook


Wat nu? Zou het lukken met een appelboor en een mesje? Jazeker!

Met een beetje fantasie kom je vaak ver. Hoe kan ik toch een hartje maken in de cupcake? Snijden? Dat kan maar vooral de bovenkant van een hartje lijkt me moeilijk te snijden. En toen dacht ik ineens aan de appelboor. Ja, en het werkte! Het korstje van de cake werkte wel een beetje tegen, maar de aanhouder wint. Maak je eigen hart met een appelboor en een mesje.


Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd

Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd

Benodigdheden:

 1. 12 cupcakes volgens dit basisrecept voor chocolade cupcakes

 2. 1/2 portie aardbeien curd volgens dit recept of desgewenst lemoncurd of jam

 3. Poedersuiker

 4. Sppelboor met mesje of kleine hart-uitsteker


Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd

Chocolade cupcake met hart van aardbeien curd recept

 1. Maak de aardbeiencurd een dag eerder en laat het afkoelen in de koelkast.

 2. Je kunt ook vanille cupcakes bakken, maar persoonlijk vind ik het contrast van chocolade cupcakes bij de aardbeiencurd mooier om te zien. Bak de cupcakes volgens het recept in de link.

 3. Haal de cupcakes na het bakken meteen uit de cupcake bakvorm. Als je ze te lang in de vorm laat zitten, laten de cupcakepapiertjes los. Laat de cupcakes afkoelen.

 4. Heb je een hartuitsteker? Probeer voorzichtig een hart uit te stansen. Dit hoeft niet zo diep te zien. Ga je te diep? Doe dan een klein beetje cake terug. Het is even uitproberen.

 5. Zelf had ik geen goede uitsteker en maakte met een appelboor 2 gaatjes naast elkaar. Snij vervolgens tweemaal met een mesje naar de punt van het hartje.

 6. Vul je hartje met de aardbeiencurd of vulling naar eigen keuze.

 7. Strooi vlak voor het opdienen wat poedersuiker over de cakejes.Liefde gaat zeker door de maag, dus aan de bak!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page