top of page

Chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow


Chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow
Chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow
Af en toe sta ik het toe. Een mok comfort food: cake in een mok. Binnen 2-3 minuten zit je op de bank met een flinke mok vol warm genot. Langzaam lepel je de inhoud leeg. Het idee dat een lege mok thuis op je wacht om een transformatie te ondergaan, geeft je doorzettingsvermogen. Nog even volhouden met rennen, in de file staan, of 6 dingen te gelijk moeten doen op je werk. Denk aan die mok op het aanrecht. Hij is nu nog leeg en na het eten zal hij weer leeg zijn.

Smaken verschillen: misschien denk jij: Bah, die mok loopt over. Ik denk hmmmmmmmm!


Cake in een mok moet je veel smaak geven. De verhoudingen zijn anders dan in een gewone cake. Om te zorgen dat het niet te ei-achtig smaakt, voeg ik graag chocolade, kaneel, jam of een likeur toe. Ik had nog wat marshmallows in huis die aan het krimpen waren en nougatine die op moest. Tja, als zoete bakblogger heb je soms ingrediënten die zomaar in de kast staan te niksen.


Vul je lege beker met ingrediënten, roeren en na ongeveer 2-3 minuten magnetron is je cake in een mok klaar!


Chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow

Chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow

Benodigdheden:

 1. Een beker met 350 ml inhoud

 2. 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie (pindaolie)

 3. 2 eetlepels lichtbruine of bruine basterdsuiker

 4. 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

 5. 1 eetlepel cacaopoeder

 6. 1 eetlepel melk

 7. 1 medium ei

 8. 2 eetlepels kleine marshmallows of marshmallows in stukjes

 9. 2 eetlepels nougatine

 10. Snufje zout


Chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow

Zo maak je deze chocoladecake in een mok met nougatine en marshmallow

Roer alle ingrediënten door elkaar, maar hou 1 eetlepel marshmallows en nougatine achter. Deze twee eetlepels roer je op het laatst door het bovenste gedeelte van de chocolademix. Daarna mag de cake de magnetron in.


Bij mij kwam de cake over de mok. Ik vind dat lekker en helemaal niet erg, de cake wordt lekker luchtig. Maar ik wil geen cake in de magnetron. Vandaar dat ik de mok op een schoteltje zet. Mocht het nog verder over de rand druipen, dan valt het op een schoteltje.Verwarm je cake in de magnetron

 1. 2 minuten  op 600 watt of

 2. 1 minuut en 45 seconden op 800 watt of

 3. 1 minuut en 30 seconden op 1000 watt

De tijden zijn een indicatie. Iedere mok en de exacte ingrediënten zijn anders. Hou je mok een beetje in de gaten en doe eventueel af en toe even de deur van de magnetron open.


Probeer je cake niet te lang in de magnetron te verwarmen, dan wordt de cake te droog. Te kort is natuurlijk ook niet goed. De chocoladecake in een mok moet wel gaar zijn.


Tip: gebruik in plaats een eetlepel melk eens een eetlepel notenlikeur of koffielikeur!

Mijn mok

Wat een prachtige beker. De beker van Le Creuset is met 350 ml lekker ruim! Ik heb inmiddels twee verschillende kleuren in huis. Met zoveel prachtige kleuren in het assortiment, zou het zomaar kunnen dat ik voor wat broertjes en zusjes ga sparen.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page