top of page

Citroen fudge

Citroen fudge

Citroen fudge

Benodigdheden:

  1. 250 gram suiker

  2. 250 gram gecondenseerde melk

  3. 250 gram witte chocolade

  4. 1-2 eetlepels citroensap (naar eigen smaak)

  5. schil van 1 mooie grote citroen

  6. Eventueel nougatine

  7. Kleurstof, een mooie gele kleur van b.v. americolor is mooier, kurkuma is een natuurlijke manier van kleuren. De fudge wordt dan donker geel

Citroen fudge

Zet alle ingrediënten klaar. Straks heb je er geen tijd meer voor.


De suiker en de gecondenseerde melk gaan in een pan.Verwarm dit maar zet het vuur niet te hoog. Roer voor zeker 10 minuten. Gebruik een houten spatel. Ik vond het prettig om een spatel met een platte onderkant te hebben zodat als ik roerde ik steeds een groot deel van de pan en zijkant roerde.

Roer je niet snel genoeg dan brandt het aan. Het lukte me echt niet om een foto te maken, helaas heb je daar geen tijd voor. De gecondenseerde melk en suiker karameliseert en daar doe je het voor, de lekkere karamelsmaak. Dus roeren maar!

Citroen fudge

Na ongeveer 10 minuten is de fudge lichtbruin. Nu kunnen de rest van de ingrediënten, behalve de fijne nougatine, er door.

Roer goed tot alles is opgelost.

De inhoud kan in een platte schaal met bakpapier. Deze stond al klaar.

Citroen fudge

Hierboven zie je een deel van de fudge niet gekleurd en een ander deel gekleurd met koenjit.


Citroen fudge

Hierover heen gaat eventueel de nougtine, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik had nog zelfgemaakte nougatine in huis en zocht er een zoet slachtoffer voor. De fudge leek me een geschikte kandidaat.  De citroensmaak past heerlijk bij de gekarameliseerde hazelnoten smaak.

Citroen fudge

Ik heb de fudge uitgestanst met een uitsteker. Ronde vormpjes geven wel een hoop afval. (lekker snoepen) Dit is bij rechte, vierkante stukjes niet.  De fudge is heerlijk zoet met toch een zuurtje.

Gerelateerde posts

תגובות