top of page

Coca Cola brownies


Coca cola brownie met mashmallows en pecannoten
Coca Cola brownies
Wat als de Coca Cola nooit was uitgevonden en naar ons was overgewaaid? Ik denk dat vele Cola-liefhebbers hier niet aan moeten denken. Hoewel ik zelf niet zo’n Coladrinker ben, wordt ik thuis omringd door Cola-lovers. Ik moet de grote en kleine mannen in huis altijd een beetje stimuleren het Cola gebruik wat te minderen. De Coca Cola brownies vielen dan ook in goede aarde. Er klonk geen typisch  Amerikaans OMG (Oh My God) in huis maar de snelheid waarmee de brownies verdwenen, zegt meer dan genoeg.

Hoe geef je een lekkere brownie net nog meer dat Amerikaanse tintje? Juist, met marshmallows en licht gekarameliseerde pecannoten. Mijn favoriete noten! Wat een heerlijk recept om toe te voegen bij mijn inmiddels flinke rij brownierecepten.


Er gaat best veel vocht in deze Coca Cola brownies. Dat zie je vaker bij Amerikaanse recepten. De cakes zijn vaak ook lekker smeuïg!

Coca Cola brownies
Coca Cola brownies

Coca Cola brownies

Benodigdheden:

 1. 300 gram bloem

 2. 35 gram cacaopoeder

 3. 240 gram Coca Cola

 4. 120 gram melk

 5. 225 gram zachte boter

 6. 350 gram bruine basterdsuiker

 7. 1 theelepel baking soda

 8. 3 Medium eieren

 9. 2 theelepels vanille extract

 10. Snufje zout

 11. 2 handjes kleine marshmallows of marshmallows in stukjes (knippen gaat het eenvoudigst)

Voor de topping:

 1. 115 gram boter

 2. 60 ml Coca cola

 3. 3 eetlepels cacaopoeder

 4. 150 gram poedersuiker

 5. 1 eetlepel vanille extract

 6. 1 hand pecannoten

Bakblik van ongeveer 33 x 23 cm

Ingredienten voor de coca cola brownies

Recept coca cola brownies

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden (hete lucht oven).

 2. Bekleed je vorm met bakpapier. Het is een vrij grote vorm, je zou ook je bakplaat kunnen gebruiken en deze met bakpapier en paperclips iets kleiner kunnen maken. Ik heb zelf een flexibele vorm die ik heel eenvoudig kan aanpassen.

 3. Mix de boter op kamertemperatuur en de suiker door elkaar tot het lekker luchtig is. Dat duurt al snel zo’n 5 minuten.

 4. Voeg ei voor ei hierbij. Doe de bloem, het cacaopoeder, snufje zout en baking soda door elkaar en meng dit zo kort mogelijk op een langzame stand door het suiker met botermengsel.

 5. Meng de Coca Cola, melk en vanille door elkaar en voeg dit langzaam toe tot het beslag. Mix het geheel niet langer door dan nodig.

 6. Roer de marshmallows hier doorheen en vul je bakvorm.

 7. Bak de Coca Cola brownie in ongeveer 30-35 minuten gaar.


Rooster de pecannoten dan smaken ze extra lekker

Pecannoten? Rooster ze even in de oven of in een pan met wat suiker. Je zult zien dat ze extra lekker worden.

Terwijl de brownie iets afkoelt, kun je de frosting maken. Roer eerst de pecannoten in een koekenpan met wat suiker. Rooster ze zachtjes. De suiker zal smelten en karameliseren op de nootjes. Nu worden ze extra lekker!


Verhit de boter, Coca Cola, het cacaopoeder en het vanille extract zachtjes op een vuur. Zodra de boter is gesmolten mag de pan van het vuur. Roer het poedersuiker hier doorheen.Bedek je Coca Cola brownie met de nog warme topping en versier deze met de pecannoten. Deze kun je fijn hakken, of in grote stukken, net wat je lekker en mooi vindt. Laat het afkoelen


Hmm, brownies, maar dan nog lekkerder! Dit is een vrij ruim recept. Je kunt er ruim 20 brownies mee snijden. Genieten dus, met wie ga jij het delen?


Deze brownie is geïnspireerd door het recept van Bake or Break Coca Cola Cake .


Gerelateerde posts

Comments