Je kent ze vast in de supermarkt: custard cakes; van de kleine vierkante cakejes met een geelkleurig hart van banketbakkersroom. Ze zijn zacht, zoet en smelten bijna in de mond. Met dit recept kun je custard cakejes ook heel gemakkelijk zelf maken. Vers uit de oven en nog net een beetje warm en een lekker korstje rondom het cakeje..., wat zijn ze lekker! Custard cakejes zijn in de supermarkt vierkant. Je kunt de cakejes in vierkante taart-ringen bakken, maar het bakt veel makkelijker in een cupcake bakvorm. Een lekker recept voor als je zin in kleine cakejes hebt of als je een deel banketbakkersroom over hebt waar je nog geen doel voor hebt gevonden.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Custard cakejes
Benodigdheden:
150 gram boter op kamertemperatuur
140 gram fijne suiker
2 zakjes vanillesuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 theelepel lemoncurd of rasp van 1 citroen
Snuf zout
Portie banketbakkersroom volgens dit recept
Poedersuiker
Cupcake-bakvorm
Spuitzak en ster-spuitmondje
Custard cakejes recept
Maak de banketbakkersroom volgens dit recept een paar uur of een dag eerder. Schep de bijna afgekoelde gele room in de spuitzak en laat het verder afkoelen in de koelkast. Zorg ervoor dat de banketbakkersroom niet te dun is, je hebt een iets stevige variant nodig.
Smeer de cupcake-bakvorm in met boter en bestrooi het licht met bloem.
Verwarm de oven voor om 170 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot het romig en bijna wit is. Meng de lemoncurd of de citroenrasp erbij.
Mix hier een ei doorheen. Zodra dit is opgenomen mogen de volgende eieren stuk voor stuk erbij.
Spatel het zelfrijzende bakmeel en het zout door het opgeklopte mengsel.
Verdeel het beslag over de 12 vormen, dit gaat het makkelijkste met een ijslepel.
Spuit de banketbakkersroom in de midden van het cakebeslag. Start onderin en spuit naar boven.
Bak de custard cakejes 17-20 minuten gaar.
Bestrooi de cakejes voor het opdienen met wat poedersuiker, dan worden ze extra mooi.
Vormvaste stertoeven; hoe zou ik ze volgende keer bakken?
De banketbakkersroom was goed gekoeld, maar toch verloor de banketbakkersroom zijn vorm als ster na het bakken. Een volgende keer zou ik banketbakkersroom in het cakebeslag spuiten en zou ik losse stertoefjes spuiten en invriezen. De stertoefjes zou ik vlak voor de cakejes de oven in gaan in het cake duwen waar in het beslag al banketbakkersroom zit. Zou het dan wel vormvast blijven?
Comentarios