top of page

Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie


Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie
Kinderen kunnen vreselijk lachen over poep, plas en drolletjes. Ze vinden het geweldig en het recept voor drollenkoekjes is al jaren nummer 1 op mijn blog. Heel veel kinderen hebben inmiddels de zoete drollen getrakteerd op school of op hun feestje. Ik snap het wel; kijk eens naar die oogjes; ze zijn zo cute. Volgens mij kun je kinderen alles leren eten als er maar van die leuke oogjes op zitten. Tijd om iets lekkers met drollen 2.0 te maken, eenupgrade. Een cakeje met een toef in de vorm van een drol. Met natuurlijk van die grappige oogjes: drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie. Met tips om de traktatie zo optimaal mogelijk voor te bereiden zodat je zonder stress met het feestvarken richting school kan gaan.

Leuke cakejes hoor, maar hoe kom ik aan eetbare oogjes? Gelukkig kun je ze ook zelf maken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Leuk drollen cakeje in een ijsbakje hoor, maar hoe kom ik aan oogjes? Je kunt oogjes kopen; bijvoorbeeld bij de Action, maar daar zijn ze niet altijd op voorraad. Gelukkig kun je eetbare oogjes ook maken met dit recept. En als je ze dan toch maakt; maak er dan meteen een paar honderd tegelijk. Als ze de oogjes goed droogt zijn ze heel erg lang houdbaar. Je weet vast nog meer leuks om te versieren met oogjes!


Lekkere drollen van chocolade botercrème op cakes in ijsbakjes maar de drolletjes doen het ook goed op cupcakes

De cakejes zijn gebakken in ijsbakjes en dat vinden kleine kinderen vaak extra leuk. De cakejes zijn minder zwaar wat er gaat veel minder vulling in dan in een cupcake,bijna de helft.  Natuurlijk kun je ook cupcakes maken en hier een lekker drol op spuiten!


Bij het uitzoeken van de foto’s valt me op hoe slordig de ijsbakjes zijn afgewerkt. Tijdens het bakken verdwijnen er veel  van deze onregelmatigheden. Als je voorzichtig met je vinger langs de randjes gaat, kun je misschien al wat oneffenheden verwijderen voor dat het de oven in gaat. Hoewel de bakjes al gebakken zijn, kunnen heel goed nog een keer de oven in. Ze veranderen nauwelijks van kleur.Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie

Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie

Benodigdheden voor 24 stuks

  1. 1 pak ijsbakjes van 24 stuks

  2. 1 recept voor 12 vanille cupcakes is genoeg voor 24 cakejes in een ijsbakje

  3. 1,5 -2 maal het recept voor chocolade botercrème (het lijkt vrij veel maar het is voor 24 stuks!) of maak zelf nog ietsje meer, mocht er iets mis gaan tijdens het opspuiten.

  4. 48 oogjes te koop bij o.a. het bouwhuis, de leukste taartenshop, de Action of maak ze zelf!

  5. 1 spuitzak met rond mondje (mijn mondje was van Wilton 2A) of 2 stevige snoepzaken in elkaar. Knip dan een kleine opening weg. Knip vooral een niet te grote opening.Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie

Zo maak je deze drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie

Als je kinderen jarig zijn is voorbereiden erg belangrijk om onnodige stress te voorkomen. Gelukkig kun je de cakejes goed voorbereiden. Ik neem de stappen met je door.


Begin op tijd met de voorbereidingen

Ga op tijd op zoek naar ijsbakjes. Bij veel supermarkten kun je ze vinden bij de ijs-producten bij de diepvries, ook in de winter. Bij sommige supermarkten kun je ze ook bestellen. Zorg dat je de ijsbakjes op tijd in huis hebt.


Wil je oogjes kopen of ga je ze maken

Voor allebei is er actie nodig. Koop de oogjes kant en klaar in één van de winkels die je bij de benodigdheden hierboven vindt of maak ze zelf. Om zelf oogjes te maken raad ik je aan om mix voor royal icing te gebruiken. Je kunt ook zelf icing maken met rauw ei, maar zelf maak ik niets met rauw ei. Het risico is nihil, maar waarom risico lopen… Daarbij kun je met de mix nog veel meer leuke dingen doen.


Wat dacht je ervan om koekjes te gaan versieren? Kleine toefjes of roosjes spuiten die je goed laat drogen? Heel handig om dit soort taartversiering zelf te maken voor later, daarbij is het heel leuk om te doen.


Bak je cakejes een dag eerder en bewaar ze goed afgesloten buiten de koelkast In de koelkast zou de condens die ontstaat de ijsbakjes zacht maken en dat is zonde.

Als alles klaar staat heb je in 10-15 minuten je cakejes in elkaar gezet. Voorbereiden kost het meeste tijd en werk

De toeven op het cakejes kunnen de ijsbakjes wat zachter maken. Om die reden is het niet aan te raden de cakejes een dag eerder al op te spuiten. Wil je het cakeje echt graag een dag eerder maken? dan is het wellicht verstandiger om voor een cupcake te kiezen.Maak de chocolade botercreme voor de toeven een dag eerder en bewaar het in een schaal die je de dag er na eventueel in de magnetron kunt gebruiken. Zo kun je de toeven vanuit de koelkast zo in de magnetron schuiven. Verwarm de frosting kort in de magnetron. Ik denk dan aan 10-15 seconden en probeer het geheel door te roeren. Dit gaat maar moeilijk maar je met deze vulling niet te snel verwarmen anders is het te zacht en dan kun je er niets mee. Verwarm de chocolade botercrème een paar keer 10-15 seconden. Zodra je merkt dat er beweging komt in de botercrème moet je stoppen met verwarmen. De crème moet stevig zijn.


Vul je spuitzak en spuit de toeven ongeveer 1-2 uur voor vertrek. In de praktijk wil dat zeggen dat je bij een traktatie in de ochtend zodra je uit bed komt eerst een aantal keer de crème verwarmd, de spuitzak vult en meteen de toeven spuit. Als de ijsbakjes netjes op een theeblad staat of een andere plankje die zo in de koelkast past, gaat het extra snel. Test een dag van tevoren of er ruimte is in de koelkast of maak wat ruimte vrij.

Doe de oogjes pas op de dag van trakteren op het cakeje, zo weet je zeker dat de oogjes niet gaan uitlopen.


Doe de oogjes pas op de dag van trakteren op het cakeje, zo weet je zeker dat de oogjes niet gaan uitlopen. Leg alle oogjes die bij elkaar passen klaar, zo heb je in enkele minuten jouw drollencakeje klaar voor vertrek!Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie

Heb je een cupcakeblik of kun je er één of twee lenen? Het vervoeren van de cakejes in een cupcakevorm gaat wat makkelijker!


Drollen cakejes in ijsbakje als kindertraktatie

Eén van de bakjes was omgevallen en dat leverde een hele grappige blooper op

Tja, hoe krijg je deze cakejes in een ijsbakje nu veilig op school?

Mijn kinderen zijn niet klein meer dus ik heb het niet uitgeprobeerd. Maar als ik nu zou moeten trakteren denk ik dat ik het zo zou doen….  Als ik nu 20 tot 30 van deze bakjes mee naar school zou nemen, zou ik denk ik een plaat van piepschuim gebruiken. Je hebt van die prikkers die aan de onderkant wat breder zijn. Als je deze prikker door piepschuim naar boven prikt en iets in het piepschuim duwt, dan blijft de prikker hangen en kun je het cakeje in de prikker duwen. Hoe dik je piepschuim moet zijn is afhankelijk van je prikker. Versier je piepschuimen plaat en voila!Het is maar een idee hoor, hoe zou je je cakejes vervoeren? Laat vooral een ideetjes onderaan achter, zo help je een andere lezers en komen kinderen helemaal blij op school aan met hun traktatie.


Ga je deze grappige cakejes maken

Gewoon omdat je het leuk vindt of omdat je jarig bent? Heel veel plezier met het bakken van deze heerlijk drollen!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page