top of page

Dulcey chocolade


Regelmatig als we in Gouda komen kunnen we niet voorbij het chocolade atelier PUUR lopen zonder een doosje verwennerij te kopen. Het is zo’n zaakje waar je te niet te snel geholpen wilt worden want er valt zoveel lekkers te zien. Met een beetje geluk kun je kijken hoe de bonbons worden gemaakt en wat ook niet tegenvalt: je mag vaak wat lekkers proeven.

Zo mochten we dit maal een nieuw soort chocolade proeven. Dulcey chocolade. Door de fabrikant Valrhona gebracht als: je hebt vier soorten chocolade: Puur, melk, wit en Dulcey chocolade.

En dus liepen we de deur uit met een doosje bonbons met een chocolade Dulceyboon in onze mond. Een Dulceyboon is eigenlijk net als een chocoladedrop, bedoeld om te smelten en te gebruiken in een recept. Ik nam kleine hapjes om het  stukje goed te proeven. Nog geen 30 stappen buiten de deur keken we elkaar aan. Wat is dit lekker!! En dus gingen we weer terug om meer over de Dulcey chocolade te vragen en een zakje te kopen.


Nieuwe soort chocolade?

Of je Dulcey chocolade nu echt een nieuw soort chocolade kunt noemen, ik weet het niet. Er zijn vele chocolade met smaakjes, chili, kaneel, sinaasappel. De chocolade is vaak chocolade waaraan een smaakje is toegevoegd. Deze chocolade lijkt mij meer bewerkt in de fabriek waardoor er een andere smaak ontstaat.

De smaak van Dulcey chocolade doet mij het meest denken aan het recept wat onlangs op mijn site stond: van dulce de leche. Maar dan een net iets minder zoete variant.

Zou het proces van chocolade lijken op het proces dat in het blikje gecondenseerde melk plaats vindt? De fabrikant wilde mij niet meer informatie geven dan de informatie die op de website stond en verwees me daarheen. Jammer, want is het is een interessant en vooral heerlijke ontdekking en zou ik hier graag  meer over willen weten.


Stelling: Chocolade, daar wil je toch altijd meer over weten?

Meer over dulcey chocolade

Dulcey chocolade heeft een cacaopercentage van 32 % en is geschikt om ganache te maken, maar ook mousse, sauzen, sorbets, bonbons, chocolademelk, glazuur.


Wat zal ik er binnenkort van maken?

Dulcey brownies of zijn het dan Dulcey’s? Super bonbons?  Dulcey chocolade toeven? Dulcey Ganache? Het zakje is helaas iets geslonken; eerlijk gezegd is er al een beetje uit gesnoept door enkele huisgenoten en ondergetekende, maar nog genoeg voor een experiment.

Speel het Dulcey game

Deze stapel Dulcey’s maakte mijn zoon omdat hij ook graag een paar foto’s wilde maken. En wat blijkt, je kunt een heel plezierig spelletje spelen met de dulcey chocolade.


Bouw een toren en haal om de beurt een stukje weg. Valt de stapel niet om, dan mag je hem op eten. Valt de stapel wel om………. dan moet je de afwas doen 😉

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page