top of page

Frangipane maken om mee te bakken


Frangipane maken om mee te bakken
Wat is Fangipane! Ligt het aan mij of kom ik deze vulling steeds vaker tegen in recepten. Op zich niet zo gek, want het is heerlijk en lijkt erg op amandelspijs dat je in veel Hollandse recepten tegen komt. Amandelspijs is de basis van frangipane, waarna de vulling iets romiger en dunner is gemaakt met slagroom of boter. Het wordt niet voor niets in het Engels Almond cream genoemd! Je kunt frangipane heel divers gebruiken in de keuken.

Frangipane; familie van het amandelspijs

Frangipane kun je zelf maken om mee te bakken en bevat als hoofdingrediënt gemalen amandelen. Ideaal om allerlei taarten en koeken mee te vullen. Frangipane wordt veelal gecombineerd met fruit, maar soms ook zonder bijvoorbeeld bij gevulde koek of rondo’s.


Tip: Frangipane kun je in plaats van met citroen ook met sinaasappel op smaak brengen. Het hele jaar door is dit heerlijk, maar het past extra goed bij de tijd van het jaar in de maand december!

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Frangipane maken om mee te bakken

Recept frangipane maken om mee te bakken

Benodigdheden voor een taartje van ongeveer 20-22 cm:

 1. 100 gram amandelmeel

 2. 100  gram fijne suiker

 3. 1 medium ei

 4. Rasp van 1/2 citroen

 5. 2-3 eetlepels citroensap

 6. 1 eetlepel bloem

 7. 2-3 eetlepels slagroom of 75 gram boter (zelf koos ik voor slagroom)

 8. Snufje zout


Frangipane maken om mee te bakken

Hoe maak je Frangipane om mee te bakken

 1. Doe alle ingredienten in een kom en roer het goed door. Begin in eerste instantie met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels slagroom. Is de frangipane iets te stevig, dan kun je het iets verdunnen met slagroom of citroensap naar smaak. Net wat je zelf het lekkerst vindt. Frangipane is iets dunner dan amandelspijs.

 2. Vul je spuitzak met de amandelvulling en vul je taart of taartjes met de frangipane.

 3. Bewaar de frangipane in de koelkast in een goed afgesloten bakje. Omdat in dit recept rauw ei is gebruikt, kun je het beter goed gekoeld bewaren.

 4. Gebruik je het niet binnen 2 dagen, bewaar het dan liever in de diepvries.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page