top of page

Fruittaartjes met banketbakkersroom


Kleine fruittaartjes met banketbakkersroommet
Fruittaartjes met banketbakkersroom
Ken je dat nog? Zo’n grote doos vol met foto’s van vroeger. Zo’n “doos” heb ik ook op mijn blog, een digitale versie dan. Foto’s die nog wachten om gebruikt te worden, maar dan worden vergeten omdat ik nieuwe dingen maak. De foto’s wachten geduldig, soms om nooit meer gevonden te worden. Deze kleine fruittaartjes verdienen een verlaat plekje want ze smaakten destijds heerlijk!

Daarbij vind ik kleine taartjes vaak een hoog cute gehalte hebben. En handig: je eet automatisch iets minder. Dat vindt de weegschaal dan weer fijn. Of werkt het averechts….  zijn deze fruittaartjes zo klein, daarvan mag je er dan misschien wel twee!Deze kleine tartelettes heb ik gemaakt van het deeg dat ik over had toen ik een sloffentaart ging maken. Zonde om deeg weg te gooien toch? Wat maak jij zoal met restjes deeg? Of bewaar je het in de diepvries? Ik eigenlijk niet omdat ik het dan vaak vergeet. Hoe fijner je suiker in de taartjes, hoe kleiner de bruine stipjes zullen zijn in je deeg.


Jij bent de baas dus jij beslist hoe deze fruittaartjes gevuld worden.

Deze kleine fruittaartjes zijn gevuld met banketbakkersroom, maar je kunt ze vullen naar eigen wens. Heb jij liever slagroom? Een bolletje ijs? Of slagroom met mascarpone? Botercrème?


Kleine fruittaartjes met banketbakkersroom
Aardbei en blauwe bessen fruittaartjes met banketbakkersroom

Kleine fruittaartjes met banketbakkersroom

Benodigdheden: Voor het deeg:

 1. 125 gram bloem

 2. 1 theelepel bakpoeder

 3. 50 gram suiker

 4. 40 gram bruine basterdsuiker

 5. 90 gram boter

 6. 1 kleine eidooier

 7. eventueel 1/4 citroen geraspt.

 8. Snufje zout

 9. Muffinvorm

Voor de banketbakkersroom:

 1. Hiervoor verwijs ik je naar het recept dat je hier kunt vinden. Ik denk dat je met een half recept al zo’n beetje voldoende hebt.


Deeg voor kleine fruittaartjes uitsteken

Zo bak je Kleine fruittaartjes met banketbakkersroom

 1. Kneedt alle ingrediënten door elkaar. Maak er een bal van en zet het een uur in  de koelkast.

 2. Vet je muffinvorm in en leg onderin de vorm voor de zekerheid een klein stukje bakpapier. Zo weet je zeker dat straks je vormpje er zonder problemen uitkomt. Verwarm je oven voor op 180 graden (hete lucht).

 3. Rol na een uur het deeg uit. Stans met een uitsteker of een glas dat ietsje groter is dan je vorm, rondjes uit.  Vul je muffin-cupcake bakvorm met de ronde stukjes deeg.

 4. Denk creatief, heb je geen ronde uitstekers? Ga op zoek naar een glas of kom dat je kunt gebruiken.

 5. De bakjes worden Blind gebakken.Wat is blind bakken en hoe doe je dat? Je leest het hier.

 6. De bakjes zijn in ongeveer 15-18 minuten gaar. Werp na zo’n 12 minuten even kort een blik in de oven. De bakjes moeten niet te donker worden maar wel gaar zijn.

 7. Haal de bakjes uit de oven en laat ze afkoelen. Je hebt heerlijke bakjes van deeg dat je normaal vaak gebruikt om sloffendeeg te maken. Ik vind ze gevuld met banketbakkersroom erg lekker maar een mengsel van mascarpone en slagroom is minstens net zo lekker. Wat voor smaak zoek jij? En welke kleur vulling trekt je meer straks bij het presenteren?

 8. Vul je bakjes en versier ze met het fruit van het seizoen. Dat is momenteel zomers fruit.

 9. Mag ik deze kleine gebakjes petit fours noemen, dat klinkt altijd gezellig? Hoe je ze ook noemt, geniet volop van je kleine taartje, helemaal voor jou!


in de bakvorm blind gebakken

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page