Glutenvrije cake met glazuur van fruit


Glutenvrije cake met glazuur van fruit
Glutenvrije cake met glazuur van fruit

In de supermarkt vind je tegenwoordig steeds vaker glutenvrije mixen om mee te bakken. Als ik eerlijk ben kon ik me hier niet zoveel bij voorstellen, maar op en dag lag het ineens in mijn winkelwagentje. Ik kocht de cakemix van appie, maar eenmaal thuis belandde het achterin de kast. Ik had er eigenlijk een beetje spijt dat ik het pak had gekocht.

Maar ja, het lag er maar te wachten en natuurlijk ben ik wel heel nieuwsgierig hoe zo’n cake nu smaakt. Niet alleen ik was blij verrast dat deze Glutenvrije cake echt heel lekker was. Het thuis-testteam wilde graag een tweede plak, en dat wil bij ons wel wat zeggen.

De glutenvrije cake smaakt absoluut als cake, wel net iets anders. Maar ik vond hem lekkerder dan menig andere cakes, cakes die te lang geklopt zijn, in de koelkast hebben gestaan of heel droog zijn afgebakken.

Mag of wil je geen gluten eten? Dan kan ik je gerust stellen; dit plakje cake was bijzonder lekker

Als je goed de verpakking leest, kun je een beetje inschatten wat de ingrediënten zijn: rijstmeel, maismeel, aardappelzetmeel, maizena, Xanthaangom en een rijsmiddel. Zou je dat niet zelf kunnen samenstellen?

Glutenvrije cake met glazuur van fruit

Glutenvrije cake met glazuur van fruit

Benodigdheden:

  1. mix voor glutenvrije cake, bijvoorbeeld de mix van AH, maar andere supermarkten verkopen vaak ook een eigen mix

  2. 225 boter of margarine op kamertemperatuur

  3. 4 eieren

  4. 1 theelepel vanille extract óf een flinke eetlepel lemoncurd als smaakmaker

  5. cakevorm van ongeveer 22 cm

Voor de topping van glazuur:

  1. Handje rode vruchten, met voorkeur uit de diepvries want deze geven meer vocht vrij

  2. poedersuiker

  3. eventueel wat fruit of gevriesdroogde vruchten bovenop


Glutenvrije cake met glazuur van fruit
Glutenvrije cake met glazuur van fruit

Glutenvrije cake met glazuur van fruit

  1. Zorg ervoor dat je spullen schoon en glutenvrij zijn.

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden hete luchtoven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Vet alvast je bakvorm in.

  3. Klop de cakemix met de boter en de eieren tot een egaal beslag.

  4. Zodra het beslag gemengd is kun je het overgieten in de cakevorm. Eenvoudiger kan niet.

  5. Bak de cake in ongeveer 70 minuten goudbruin en gaar.

  6. Laat de cake afkoelen. De glutenvrije cake is zo ook heerlijk maar met glazuur krijgt hij ook nog wat kleur. Ik gebruikte het vocht van rood fruit om glazuur te maken met een natuurlijke rode kleur. Je kunt vers fruit gebruiken, maar diepvriesfruit geeft iets meer vocht vrij omdat de celwanden kapot gaan in de diepvries. Zelf heb ik diepvriesfruit ook altijd op voorraad.



Zo maak je glazuur met een natuurlijke kleur:

Je kunt het vocht zo uit het fruit duwen, maar als je het rode fruit iets verwarmt zal het meer vocht afgeven. Dit kan in een pan of in een glas in de magnetron. Duw het vocht uit het fruit en voeg poedersuiker toe tot de glazuur de gewenste dikte heeft.



Glutenvrije cake met glazuur van fruit
Glutenvrije cake met glazuur van fruit

Per eetlepel sap heb je al snel 100 gram poedersuiker nodig.


Giet het glazuur over de cake. Je kunt de cake nog versieren met wat stukjes fruit. Zelf had ik nog gevriesdroogd fruit in huis. Dit heb ik wat fijner gemaakt en er overheen gestrooid.




Geen zin in glazuur? De cake is zo ook heerlijk, maar een toefje slagroom is natuurlijk altijd een lekker idee.


Dit bericht betreft geen samenwerking. Ik vond het zelf erg leuk om de mix uit te proberen.

#Cake #glutenvrij

0 opmerkingen

Gerelateerde posts