top of page

Glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine


Helaas is de website van Taarten Decoreren van het web gehaald en daarmee is het recept verdwenen. Het lijkt erg op de Torta alla Gianduia van Nigela Lawson, maar is iets anders versiert. De zijkant is gemaakt van nutella met een lepel strepen omhoog getrokken. Bovenop is versierd met nougatine, erg lekker als je het zelf maakt.

Al ver voor zijn verjaardag wist mijn jongste zoon wat voor verjaardagstaart hij wilde hebben. Een Glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine.

En dus is het Glutenvrije chocoladetaart met nutella

 geworden. Met gekarameliseerde hazelnoten op de bovenkant. Heb je hem ook gezien in de allerhande van september die vol heerlijke taarten stond?

Omdat we nog heerlijke nougatine op voorraad hadden is de bovenkant volledig bedenkt met nougatine. Hierdoor kregen onze kiezen niet alleen wat meer werk te doen, het smaakte heerlijk en de taart zag er prachtig uit.

Heb je nougatine al eens zelf gemaakt? Echt, als je het eenmaal zelf gemaakt heb zul je nooit meer van die smaakloze zakjes in de supermarkt kopen. Het is heel eenvoudig om zelf te maken.

Tja, je bent 13 en jarig en je hebt nieuwe vloeistof voor je rookmachine gekregen. Hoe zou de taart er in een wolk vol rook uitzien?

Nou zo dus!

Het recept voor deze heerlijke taart vol chocolade, nutella en nougatine die ook nog glutenvrij is vind je op het blog dat ik geschreven heb voor het Magazine Taarten Decoreren.

Succes!

#taart #TaartenDecoreren #chocolade #Nutella #glutenvrij

0 opmerkingen

Gerelateerde posts

bottom of page