top of page

Glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine

Glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine
Mijn jongste zoon is onlangs 13 jaar geworden en had al maanden geleden deze taart uitgezocht uit het Allerhande feestnummer TAART (nr. 9-2013), de taart van Jos met vééél chocolade, Nutella en ook heeeel veel calorieën. De taart bevat bijna 7450 calorieën en zelfs voor een taart van 10 personen is dit behoorlijk veel. Gelukkig ben ik wat zuiniger geweest met de Nutella. Door deze eerst te verwarmen voor gebruik smeert de Nutella een stuk dunner uit. Hierdoor hoefde ik maar de helft van de hoeveelheid Nutella volgens het recept te gebruiken. De taart is goed voor 10 personen, maar ik denk je er ook wel 12 of of zelfs 14 stukjes uit kunt halen als je zuinig snijdt!

Wat me opviel is dat het recept van deze Glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine erg lijkt op het recept van een van mijn favoriete recepten: de super smeuïge brownie. Maar dan de glutenvrije versie. In plaats van gekarameliseerde hazelnoten bedekte ik de top met nougatine, hmmm, wat een verrukkelijk goedje.


Glutenvrije taart

Wat me opviel is dat het recept erg lijkt op het recept van een van mijn

favoriete recepten: de super smeuïge brownie. In plaats van gekarameliseerde hazenoten

bedekte ik de top met nougatine, hmmm, wat een verrukkelijk goedje. Ook bijzonder aan deze glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine is dat hij makkelijk te maken is! In plaats van bloem wordt er amandelmeel gebruikt.


Glutenvrije chocolade Nutella-taart

Glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine

Benodigdheden:

 1. 100 gram amandelmeel

 2. 200 gram boter

 3. 400 gram extra pure chocolade het liefst 72%

 4. 100 gram hazelnoten

 5. 8 eieren (ik gebruikte L)

 6. 150 gram donkere basterdsuiker

 7. 150 gram suiker

 8. 1 pot Nutella van 400 gram


Nutellataart en een rookmachine
Je bent net 13 jaar geworden en je wilt met de rookmachine de taart versieren....

Recept glutenvrije chocolade Nutella-taart met nougatine

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Bak hier de hazelnoten in om nougatine te maken. Hiermee versier je later de taart.

 2. Smelt de boter langzaam in een pan en doe hier de in stukken gehakte chocolade bij.

 3. Laat het langzaam smelten. Zodra het chocolade bijna is gesmolten kan het gas uit en

 4. roer je nog enkele malen goed in de pan. De eiwitten worden geklopt in een vetvrije kom tot het stevig is, glanzend en je pieken kunt maken.

 5. Mix de eidooiers samen met de basterdsuiker in een andere kom maar liefst 10 minuten tot het luchtig is. Spatel voorzichtig het chocolade/boter mengsel en het amandelmeel door het eidooier mengsel.

 6. Hierna voeg je voorzichtig met een spatel de geklopte eiwitten toe. Niet te wild anders zakt het beslag in en het is de bedoeling het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.

 7. Het beslag werd 30 minuten gebakken in een springvorm van 23 cm. Laat de taart een uur lang rustig afkoelen.

 8. Maak intussen de nougatine volgens dit recept. Sla het fijn of hak het in een keukenmachine fijner. .

 9. Verwarm ongeveer een halve pot Nutella van 400 gram voorzichtig in een pan of kort in de magnetron. Het hoeft niet erg warm worden maar net een beetje warmer waardoor de Nutella iets makkelijker te hanteren is en dunner smeert.

 10. Smeer eerst de bovenkant dun, hier strooi je straks de nougatine op en dit dient slechts als lijm. Met een mesje of met de kleine spatel maakte ik opwaartse bewegingen in de Nutella. Er ontstond een soort hekje van Nutella die de nougatine op zijn plaats hield.


OPMERKING
Het recept voor deze heerlijke taart vol chocolade, nutella en nougatine die ook nog glutenvrij is vind je op het blog dat ik geschreven heb voor het Magazine Taarten Decoreren. De website van Taarten Decoreren is niet langer online.
logo taarten decoreren


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page