Hartige roosjes in bladerdeeg
top of page

Hartige roosjes in bladerdeeg


Hartige roosjes in bladerdeeg
Kleine hartige roosjes in bladerdeeg zijn kleurrijke mini quiches die heel geschikt zijn voor op de borrelplank of bij een high tea. De rozenblaadjes zijn gemaakt van verschillende gekleurde groenten en gevuld met een romige quiche-vulling met een beetje kaas bovenop. De minitaartjes zijn erg leuk om te maken en zijn gebaseerd op de zoete versie; appelroosjes in bladerdeeg. Je kunt de roosjes ook maken in één kleur als je dat liever hebt en dan verschillende kleuren roosjes maken. Net wat je lekker vindt of in huis hebt. Het werkt ook net iets sneller als je met één kleur werkt. Lijkt het je ingewikkeld om het recept voor de hartige bloementaartjes te maken? Eenmaal aan de slag zal je merken dat het eigenlijk verrassend gemakkelijk is.

Bakken voor pappa met Vaderdag

De roosjes zijn ook heel geschikt voor de pappa’s op vaderdag. Pappa’s zijn naast echte zoetekauwen vooral ook enorme liefhebbers voor hartig gebak. Misschien een goed idee om dan een extra bloemblad toe te voegen en hiervoor ham te gebruiken?


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Laagjes groente in bladerdeeg geven kleur aan de kleine hartige taartjes

Hartige roosjes in bladerdeeg

Benodigde ingrediënten voor 12 stuks:

  1. Per roosje 1 plak bladerdeeg

  2. 1 courgette

  3. 1 pak voorgekookte bietjes

  4. 1-2 dikke winterwortels


Voor de saus/vulling:

  1. 130 ml slagroom

  2. 130 ml volle melk

  3. 2 eieren

  4. 2 theelepels rode pesto

  5. Zout

  6. Peper

  7. Snufje nootmuskaat

  8. Scheutje rode pittige saus

  9. 150gram fijn geraspte Parmezaanse kaas of kaas naar keuze

Ook nodig:

  1. Cupcake bakblik

Leg de roosjes in een cupcakebakvorm en bak ze af in de oven

Hartige roosjes in bladerdeeg

  1. Schaaf plakjes met een keukenmachine of een handschaaf. Bij bietjes lukte dit niet goed, deze heb ik met de hand gesneden.

  2. Blancheer wortel ongeveer 1-2 minuten in kokend water. Laat de plakjes iets droger of dep ze met een theedoek wat af. De courgette en de bietjes hoef je niet te blancheren.

  3. Klop de eieren met de melk, slagroom, peper, zout, pesto en scheutje pittige saus door elkaar en zet apart.

  4. Vet een cupcake bakblik in met wat olie. Eventueel kun je onderin een klein rondje bakpapier leggen, zo weet je zeker de roosjes straks goed uit het bakblik komen.

  5. Snij een plakje bladerdeeg doormidden en bevestig ze naast elkaar zodat het een lange reep bladerdeeg wordt.

  6. Verdeel halve cirkels groenten laag voor laag over elkaar over de helft van het bladerdeeg. Vervolgens gaat de andere helft ven het bladerdeeg over de onderkant van de bloembladeren zodat de groenten voor en achter verpakt zijn in bladerdeeg. Zie de foto boven.

  7. Rol het bladerdeeg niet te strak op en leg de bloem in de cupcake bakblik.

  8. Verwarm de oven voor op 190 graden bij een heteluchtoven of op 210 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  9. Verdeel een beetje saus over de hartige roosjes in bladerdeeg, strooi de kaas over de bovenkant en bak de hartige rozen in ongeveer 40 minuten goudbruin.

  10. Laat de bloemen enkele minuten afkoelen en haal ze vervolgens uit de bakvorm.


Hartige roosjes in bladerdeeg

Vegan hartige roosjes maken in bladerdeeg

Eet jij graag vegan? Kies dan voor vegan bladerdeeg (o.a. Koopmans heeft een vegan versie) en vervang de saus door een vegan slagroom met egg replacer in plaats van ei. Ook van kaas is op steeds meer plekken een vegan variant verkrijgbaar.

Hartige roosjes in bladerdeeg

Gerelateerde posts

bottom of page