Als je voor makkelijk kiest, kun je in de winkel kant en klaar mixen kopen voor Royal Icing. Hup, water erbij, flink mixen en klaar. Maar je kunt ook je eigen Royal Icing zelf maken volgens dit recept.
Geen onnodige bacteriën
Zelf maak ik alleen Icing met gepasteuriseerd eiwitpoeder en niet van verse eiwitten, omdat ik dan zeker weet dat het veilig is van onnodige bacteriën.
Hoe maak je royal icing?
Ingrediënten
10 gram eiwitpoeder
60 ml gekookt waarna afgekoeld water
300-500 gram poedersuiker dat je gezeefd hebt
Zo maak je royal icing
Maak de kom en mixer goed vetvrij schoon met zeep of citroensap.
Roer het water door het eiwit en laat het zo mogelijk een uur staan. Voeg dan beetje bij beetje het gezeefde poedersuiker toe. De hoeveelheid poedersuiker is afhankelijk van de dikte (consistentie) die je wilt hebben. Soms wil je dunne, soms stevige Royal Icing. Zit het poedersuiker erdoor, dan kan je de mixer op de hoogste stand zetten. Mix langdurig tot de Royal Icing een mooie glans krijgt en stevig wordt. Je kunt punten trekken.
Je kunt de Royal Icing nu kleuren.
Spuitzak dubbel leggen
Vul je spuitzak eenvoudig door de spuitzak in een hoog en groot glas te doen. Door de spuittip onderin dubbel neer te leggen loopt er geen icing ongewenst te vroeg uit de zak.
Klein weekje
Tijd om te versieren, te verven. Laat je fantasie de vrije loop.
Goed afgesloten kun je de Royal Icing een klein weekje in de koelkast bewaren.
Comments