top of page

Hoe maak je Royal Icing met eiwitpoeder


Als je voor makkelijk kiest, kun je in de winkel kant en klaar mixen kopen voor Royal Icing. Hup, water erbij, flink mixen en klaar. Maar je kunt ook je eigen Royal Icing zelf maken volgens dit recept.

Geen onnodige bacteriën

Zelf maak ik alleen Icing met gepasteuriseerd eiwitpoeder en niet van verse eiwitten, omdat ik dan zeker weet dat het veilig is van onnodige bacteriën.


Hoe maak je royal icing?

Ingrediënten

  1. 10 gram eiwitpoeder

  2. 60 ml gekookt waarna afgekoeld water

  3. 300-500 gram poedersuiker dat je gezeefd  hebt

Zo maak je royal icing

Maak de kom en mixer goed vetvrij schoon met zeep of citroensap.

Roer het water door het eiwit en laat het zo mogelijk een uur staan. Voeg dan beetje bij beetje het gezeefde poedersuiker toe. De hoeveelheid poedersuiker  is afhankelijk van de dikte (consistentie) die je wilt hebben. Soms wil je dunne, soms stevige Royal Icing. Zit het poedersuiker erdoor, dan kan je de mixer op de hoogste stand zetten. Mix langdurig tot de Royal Icing een mooie glans krijgt en stevig wordt. Je kunt punten trekken.


Hoe maak je Royal Icing met eiwitpoeder

Je kunt de Royal Icing nu kleuren.


Hoe maak je Royal Icing met eiwitpoeder

Spuitzak dubbel leggen

Vul je spuitzak eenvoudig door de spuitzak in een hoog en groot glas te doen.  Door de spuittip onderin dubbel neer te leggen loopt er geen icing ongewenst te vroeg uit de zak.

Hoe maak je Royal Icing met eiwitpoeder

Klein weekje

Tijd om te versieren, te verven. Laat je fantasie de vrije loop.

Goed afgesloten kun je de Royal Icing een klein weekje in de koelkast bewaren.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page